Esteban Gesa

Gesa (PP) defineix l’auditoria ciutadana com a “surrealista”

La forma com el govern municipal ha articulat un dels seus compromisos, l’anomenada auditoria ciutadana, desperta les crítiques entre l’oposició municipal. Aquest divendres el portaveu del PP, Esteban Gesa, ha definit el procés com a “kafkià”. Carrega contra el fet que qui vetlla per la independència de l’auditoria es mantingui anònim.

Segons va presentar dimecres la regidora de Participació, Glòria Rubio (Crida), s’ha configurat una comissió de seguiment de l’auditoria ciutadana (més info: ‘Penses que a Sabadell s’ha promocionat la participació ciutadana?‘). La seva funció és vetllar pel procés i garantir un bon treball. Però els membres que la composen (una dotzena) es mantenen en l’anonimat, ja que una part d’ells tenien temor o por a represàlies, segons va explicar Salvador Rodríguez, membre de la comissió, i únic que ha fet pública la seva identitat.

“Surrealista; transparència zero”

Tot plegat ha causat estupor en el Partit Popular. El seu portaveu, Esteban Gesa (PP), defineix que els membres de la comissió no facin pública la seva identitat com un fet “kafkià” i una mostra de “transparència zero” de l’executiu municipal.

És surrealista. S’ha venut a bombo i plateret aquesta auditoria però ara ens trobem que no es diu qui forma part de la comissió que la controlarà. Olé la transparència del govern de Sabadell”, ha assegurat.

Gesa demana que la nova comissió informativa de transparència, presidida per l’oposició (en concret, pel portaveu de CiU, Carles Rossinyol) faci seguiment de l’anomenada auditoria ciutadana (a la pràctica, unes enquestes i unes trobades presencials que donaran lloc a un document amb recomanacions).

Més voluntat política al bosc de Can Deu 

En un altre ordre de coses, Gesa demana al govern municipal més acció política en favor del bosc de Can Deu. Assegura que caldria arribar a acords i convenis amb els propietaris del bosc (bàsicament, els hereus de l’extinta Caixa Sabadell) per engegar accions de reforestació i manteniment dels espais, si cal reforçant les persones treballant a la zona. Tem que el bosc de Can Deu es vagi degradant, com ha passat amb el castell de Can Feu.

Més neteja als carrers i places

Finalment, Gesa ha recuperat un dels seus temes habituals: la manca de neteja als carrers i places de Sabadell. Manté que la ciutat segueix bruta i exigeix al govern que faci una auditoria de la concessió, que té l’empresa Smatsa. L’auditoria, segons el plec de condicions, és obligatòria un cop a l’any i durant el 2015 no es va dur a terme.

Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa, a la seu del partit, aquest divendres. Autor: J.d.A.

Comments are closed.