El retrat del Felip VI, al costat de Gesa. Autor: David B.

Sant Joan Despí, nou destí polític d’Esteban Gesa (PP)

L’exregidor i portaveu del Partit Popular de Sabadell Esteban Gesa serà l’alcaldable de la formació a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), on actualment no hi tenen representació. Gesa ho ha anunciat-ho al seu compte d’Instagram amb un vídeo en què celebra la primera carpa de precampanya del partit a la localitat amb ell com alcaldable. No obstant, ja fa setmanes que es deixa veure a les xarxes fent carpes i relacionant-se amb la ciutadania de Sant Joan Despí.

Gesa no és sabadellenc d’origen però va ser regidor vuit anys, entre 2011 i 2019. Una etapa convulsa a la formació conservadora, i a la política en general, molt marcada per les vicissituds del procés sobiranista. Va entrar com a número 3 de l’advocat Antonio Vega amb l’aval de la direcció popular catalana. De fet, Gesa era conegut com un treballador del partit o de forma més col·loquial, un funcionari de partit que venia a seguir de prop la díscola secció sabadellenca del PP, comandada durant vuit anys per Jordi Soriano i el seu pacte personal amb Manuel Bustos, secundat per la llavors regidora Patrícia Martínez. Una gestió que havia cridat l’atenció d’Urgell (el carrer on està ubicada la seu del PP català) i que després ompliria el sumari del Mercuri.

A l’any i mig d’aterrar, va esclatar el cas Mercuri. Al pocs mesos, Vega va deixar el PP i va passar a ser regidor no adscrit, la seva número 2, Nicole Pans, va plegar com a regidora i va abandonar l’Ajuntament i Gesa es va veure empentat a liderar el PP, ajudat per la nova regidora Cuca Santos. Es va traslladar a Sabadell i hi va arrelar. L’any 2015, amb el PP en davallada, els populars van passar de tres a un sol regidor. Una fuita d’aigua que no van poder taponar l’any 2019, quedant fora del consistori per primer cop en tres dècades. Des de fora de l’Ajuntament, va portar a Fiscalia la compra de l’Artextil per part dels exalcaldes Juli Fernàndez (ERC) i Maties Serracant (Crida).

En els seus vuit anys, Gesa va omplir la política municipal del seu to, tan particular com proper. Així, a mode de resum, va protagonitzar un vídeo viral on se’l va acusar de fer fora amb una patada un membre de la PAH d’un míting del PP, va tapiar un pis okupat als Merinals, va fer comprar un marc de fotos per presentar-se al ple amb un retrat de Felip VI o va reivindicar fins a l’extenuació la recuperació de la bandera espanyola de l’edifici consistorial la tardor de 2017. ‘Viva Tabàrnia‘, va cridar en un vídeo amb el periodista i perico com ell Tomàs Guasch, anys després de comparar la Via Catalana per la Independència del 2013 amb les marxes del feixisme i el nazisme.

Ara Gesa i el seu estil, sempre al servei del PP, té nou destí: Sant Joan Despí.

Foto portada: Gesa, amb el retrat de Felip VI, l’any 2017. Autor: David B.

Comments are closed.