Homenatge a Carrasco i Formiguera. Autor: A. Pujadas.

Homenatge en record de Carrasco i Formiguera, afusellat pel franquisme

Demòcrates Sabadell ha ofert aquest dissabte un homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera, afusellat pel franquisme avui fa 79 anys a Burgos. L’acte ha comptat amb la presència de l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

El 9 d’abril del 1938 Manuel Carrasco i Formiguera va ser afusellat pel franquisme. La formació Demòcrates de Catalunya, que recull el guant de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, ha reivindicat la figura de qui fou advocat i membre del partit democristià des dels seus inicis. El portaveu de Demòcrates a Sabadell, Antoni Gil, ha repassat la biografia de Carrasco i Formiguera i proposa que s’instal·li un bust o algun altre element que recordi la seva figura a la plaça que porta el seu nom, al barri de la Creu Alta, on s’ha fet l’acte, per donar-li “més significat i rellevància” i perquè “el seu llegat no quedi en res”.

L’acte ha comptat amb la participació de l’expresidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert, que ha reivindicat el paper de Carrasco i Formiguera i ha assegurat que “va morir per ser catalanista i cristià, no se’n salvava”. De Gispert també ha tingut unes paraules de record i agraïment per a l’exalcalde de Sabadell Antoni Farrés, amb qui ha recordat que va inaugurar els nous jutjats de l’Eix Macià.

Foto portada: encesa de torxes en acabar l’acte. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.