ICV reitera la seva oposició al Quart Cinturó

  • La diputada Marta Ribas pregunta perquè el govern català demana ara desencallar el Quart Cinturó.

  • ICV aposta per l’anomenada Ronda del Vallés, amb caràcter comarcal i definida des de Catalunya.

Iniciativa per Catalunya Verds ha reiterat aquest dilluns a Sabadell la seva oposició al Quart Cinturó, després que la Generalitat i alguns alcaldes de la comarca hagin demanat reprendre el procés, almenys entre Terrassa i Sabadell. ICV vol que el ministeri transfereixi a la Generalitat la definició i execució d’aquesta carretera de comunicació comarcal.

La diputada vallesana d’ICV-EUiA Marta Ribas preguntarà aquest dimecres al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila (CiU), perquè ha canviat de criteri ara amb el Quart Cinturó. Segons Ribas, Vila donava per oblidat el Quart Cinturó a la primavera, després que caduqués l’informe ambiental. Ara, en canvi, demana al ministeri de Foment que torni a fer l’estudi per reprendre les obres tan aviat com es pugui.

La Ronda del Vallès

ICV-EUiA està en contra del Quart Cinturó com una via de connexió europea. En canvi, creuen que calen millores en la mobilitat per carretera i aposten per l’anomenada Ronda del Vallès, així com per finalitzar les parts del Quart Cinturó que han quedat a mitges entre Olesa i Terrassa. ICV aposta per desdoblar vies o construir nous enllaços, per exemple entre les actuals carretera de Castellar (BV-124) i la Ronda Oest de Sabadell o el Quart Cinturó Ferrovari.

A començament d’aquest any, la Campanya Contra el Quart Cinturó, de la que forma part ICV-EUiA, anunciava la caducitat de l’estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers. Celebraven aquest fet gairebé com el final del Quart Cinturó, ja que iniciar de nou el procés per part de Foment era molt costós, en situació de crisi, i sense consens al voltant d’una carretera dissenyada abans de la Transició.

Però fa unes setmanes el departament de Territori i Sostenibilitat i els alcaldes de Sabadell i Terrassa, amb el Consell Comarcal al costat, han demanat reprendre els estudis. De moment, però, Foment no s’ha posicionat.

Sembla que vulguin tornar a començar tot el procés per seguir marejant la perdiu una pila d’anys més”, ha ironitzat Ribas en referència als anys que fa que diverses entitats i organitzacions es mobilitzen contra el Quart Cinturó.

Ribas assegura que hi ha alternatives més necessàries, austeres i equilibrades que la infraestructura dissenyada fa molt anys. El que ells demanen és que es desprogrami el Quart Cinturó i s’enceti un debat sobre les millors opcions alternatives.

Foto portada: Marta Ribas, aquest dilluns a la seu d’ICV a Sabadell. Autor: J.d.A.

Comments are closed.