Guillem Fuster, a l'acte independentista del 30 de setembre de 2023. Autor: Jordi M.

L’independentisme recorda l’1 d’octubre: “La flama es manté viva”

Un centenar d’independentistes s’han concentrat aquest dissabte 30 de setembre a la plaça de les Dones del Tèxtil per recordar la vigília del referèndum de 2017. L’acte ha comptat també amb un sopar popular per escalfar motors abans de les mobilitzacions que es viuran diumenge a Barcelona. “No venim a fer un acte de nostàlgia, venim a fer memòria d’un referèndum d’autodeterminació que va obrir el focus d’un conflicte”, ha declarat Guillem Fuster, membre del Consell per la República.

Aquest cap de setmana es compleixen sis anys de les votacions de l’1-O. Una fita que el Consell per la República, acompanyat de gran part de les entitats independentistes de la ciutat, ha volgut recordar amb un acte d’unitat. “Tenim les millors condicions des de fa molts anys”, ha remarcat Aurora Madaula, secretària segona del Parlament. El debat per la investidura a Madrid ha tornat a posicionar l’independentisme català al centre del tauler polític de l’estat. “Si no hagués passat allò fa sis anys no estaríem en l’escenari actual”, ha afegit Fuster.

La plaça de les Dones del Tèxtil, aquest vespre. Autor: Jordi M.

Madaula també ha aprofitat l’ocasió per fer una crida a la reflexió. “És evident que la diferència d’estratègies per arribar a la independència està fent que la gent s’emprenyi”. En aquest sentit, la molletenca apunta que és moment “d’aprendre dels errors” i de posar d’acord els partits polítics i la societat civil per seguir endavant de manera conjunta. “La flama es manté i la gent continua mantenint viva la memòria per avançar”, ha conclòs Fuster.

Diumenge, mobilització a Barcelona

Les entitats sabadellenques s’uniran aquest diumenge a les mobilitzacions previstes a Barcelona, a la presó Model des de les 12 del migdia i a la manifestació que s’encetarà a les 18:00 hores des del mateix punt.

Foto de portada: Guillem Fuster, durant el discurs. Autor: Jordi M.

Comments are closed.