Final d'etapa de La Volta 2023 a Sabadell. Autor: David Jiménez.

L’independentisme crida a omplir d’estelades el pas de La Vuelta

L’independentisme crida a omplir de banderes estelades el recorregut de ‘La Vuelta’ en el seu pas per Sabadell. CUP, ANC, Òmnium i posteriorment ERC han impulsat la iniciativa amb l’objectiu d’aprofitar la repercussió de la competició ciclista a escala internacional. “Omplim places i carrers de la ciutat d’estelades, pancartes i accions reivindicatives que deixin clar que Sabadell i els Països Catalans no som Espanya” diuen els anticapitalistes.

La prova esportiva, que preveu acollir durant tres setmanes alguns dels corredors més importants del món, tindrà el seu particular tret de sortida aquest dissabte a Barcelona. La segona etapa tindrà lloc diumenge amb un protagonisme destacat pels municipis vallesans, trepitjant Sabadell, Polinyà o Matadepera, entre altres localitats. Si es compleixen les previsions, el grup gran de ciclistes passarà per Sabadell al voltant de les 14:00 hores.

L'arribada de la Volta a Sabadell, aquest 2023. Autor: David Jiménez.
L’arribada de la Volta a Sabadell, aquest 2023. Autor: David Jiménez.

A través d’un comunicat, la CUP de Sabadell ha argumentat que celebrar una part de la competició en territori català denota “el lligam intrínsec entre esport i política” i que amb això es pretén “tornar a la situació d’statu quo previ al cicle de mobilitzacions” que va començar l’any 2012. El partit aprofita també per criticar “l’immobilisme” de Junts i ERC.

Per la seva banda, els republicans s’han unit a les mobilitzacions independentistes i també n’han fet difusió a xarxes. La secció local de Sabadell ha organitzat una convocatòria amb estelades a les 13:45 hores a la plaça de les Dones del Tèxtil.

ANC i Òmnium promouen la mobilització

Les principals organitzacions independentistes també han impulsat mobilitzacions -en aquest cas, a totes les ciutats catalanes per on passa la prova-. “Aprofitem aquest esdeveniment amb ressò internacional per explicar la nostra causa arreu, mobilitzem-nos!”, diu Òmnium Cultural a les xarxes. Un missatge similar a l’enviat per l’Assemblea Nacional Catalana: “Us volem animar a assistir amb pancartes de l’11S, samarretes reivindicatives i estelades als punts per on passarà La Vuelta”.

Més informació:

https://www.isabadell.cat/esports/mes-esports/de-la-cruz-vuelta-sabadell/

Foto portada: final d’etapa de La Volta 2023 a Sabadell. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.