Galetes Rebost

Infants sabadellencs que només mengen un cop al dia?

  • EUiA vol que l’Ajuntament garanteixi que tots els infants rebin tres àpats al dia.

  • Volen que es faci un Pla de xoc contra la pobresa.

Esquerra Unida i Alternativa assenyala que amb 21.500 aturats a la ciutat i més de 6 milions a Espanya, cal garantir que tots els nens tinguin tres àpats garantits. Recorden que UNICEF assegura que un de cada quatre infants viu per sota de l’umbral de la pobresa.

Seguint amb les xifres, 15 de cada cent infants viuen en llars amb un índex de pobresa alt. Xifres que no baixaren en breu, ja que cap previsió indica que la crisi econòmica doni un respir. Sent així, la formació d’esquerres vol garantir que tots els infants de la ciutat tinguin garantits tres dinars al dia, com s’ha intentat fer en comunitats autònomes com Andalusia.

Segons la portaveu municipal, Marisol Martínez, representants d’entitats que a Sabadell treballen en l’educació “han expressat la seva preocupació per l’estat en que viuen molts nens i nens de la ciutat i constaten que molts no fan més d’un àpat diari”. Asseguren que el Rebost, amb 2.400 famílies ateses i una previsió de 3.000 abans d’acabar l’any, “no pot garantir a les famílies que arribin els suficients productes que garanteixin una alimentació equilibrada”.

Martínez vol que les escoles utilitzin el servei de menjadors escolars per garantir que cap nen es quedi sense esmorzar, dinar i berenar, trobant fórmules perquè es garanteixin els objectius fora del període escolar. EUiA va proposar aquest tema en el darrer ple però finalment el va retirar amb l’objectiu de trobar el consens amb altres forces polítiques. El tornaran a presentar el mes de juny.

D’altra banda, EUiA vol que l’Ajuntament faci un Pla de xoc contra la pobresa, dotant-lo de suficient pressupost, i que actuï per aportar noves respostes. En aquest sentit, Martínez considera que l’Ajuntament ha de donar un pas més i liderar la solució d’aquest problema. Per aquesta raó, Esquerra Unida i Alternativa proposarà la creació d’un Pla de xoc contra la pobresa que es doti de la corresponent partida pressupostària i que actuï per aportar noves respostes a un problema que no deixa de créixer.

Foto portada: Galetes, en una recapta del Rebost Solidari de Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.