ICV

Iniciativa per Catalunya-Verds rebutja el pla d’ajust de Rajoy i crida a la “rebel·lió”

  • La diputada al Congrés Laia Ortiz qualifica les mesures de “cop d’estat al sistema democràtic”

  • La portaveu ecosocialista a l’Ajuntament, Carme García, assegura que signifiquen un retrocés de 25 anys en polítiques socials

La diputada al Congrés dels Diputats, Laia Ortiz ha explicat avui en roda de premsa, la postura d’ICV davant el Reial decret-Llei aprovat ahir al Congrés amb els únics vots favorables del PP. Ortiz ha comparegut acompanyada de Carme Garcia, portaveu d’ICV a l’Ajuntament de Sabadell, Fabiola Gil, copresidenta d’ICV de Terrassa i Santi Cayuela, president d’ICV del Vallès Occidental.

Ortiz fou molt dura a la seva valoració, va titllat les mesures “d’inútils i injustes”, una “declaració de guerra sense precedents al sector públic” i “cop d’estat al sistema democràtic”, on els principals perjudicats seran els treballadors, pensionistes, aturats o les persones dependents.

La diputada va defensar que “hi ha alternatives a aquestes polítiques com, per exemple, una major i millor redistribució de la riquesa i l’augment d’ingressos per part de l’Estat” Per últim, ha apel·lat a la ciutadania perquè “es rebel·li contra aquest cop d’estat” i va declarar-se partidària d’un “referèndum sobre les retallades i de la dimissió del govern”.

Efectes a Sabadell

Per la seva banda, Carme Garcia ha valorat l’impacte que tindran aquestes mesures al món local i en la vida quotidiana de les persones. A parer seu, “la llei de la dependència, els serveis socials, les prestacions d’atur, els serveis públics que es presten a Sabadell, amb el decret han fet un retorcés de 25 anys”.

La portaveu d’ICV va manifestar que “el govern del PSC a Sabadell ens tindrà al seu costat si ells defensen i protegeixen els serveis públics. Ara bé, ens tindran en contra i serem molt bel·ligerants si, a partir de setembre, cedeix davant el PP i CiU, i s’apunta a les retallades”.

Garcia ha reivindicat la reforma de legislació que afecta al món local, “que fa 30 anys que esperem, per aprofundir en l’autonomia local i per millorar el finançament” i va fer una crida a la unitat de “partits, sindicats, moviments, organitzacions, de l’administració i del carrer, per dir prou a aquest cop d’estat”. Per rebutjat aquestes mesures, ICV ha registrat una moció per ser debatuda al proper Ple Municipal.

Foto Portada: ICV

Comments are closed.