Autoritats a la PIsta Coberta de Catalunya. Autor: J.Sánchez

Pacte a quatre bandes per renovar per fi la Pista Coberta d’Atletisme (550.000€)

La recuperació de la pista coberta costarà finalment 550.000 euros. Es pagarà en quatre parts. L’Ajuntament invertirà 200.000 euros i la Diputació ​​150.000 mentre que el Consell Superior d’Esports i la Generalitat de Catalunya inverteixen cadascun 100.000 euros fins a completar el total. Suposa la recuperació total després que durant l’inici de la pandèmia, al març de 2020, la instal·lació fos desmuntada en l’hospital de campanya i al final centre de vacunació.

Representants de les quatre administracions han estat aquest dimarts a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya que es troba en plena fase final de les obres de remodelació que està previst que finalitzin a finals de novembre per començar el 15 de desembre la temporada indoor.

Del total de la inversió, 455.550 euros corresponen a les obres de restitució dels peralts i la renovació del paviment esportiu de la pista. Els altres 90.000 euros són per a la renovació dels diferents elements específics de la instal·lació atlètica com són la zona de salts d’alçada, perxa o les tanques de competició. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés ha parlat, en primer lloc:

“Avui és un dia molt important per Sabadell. Recuperem de manera definitiva la Pista Coberta i la veurem millor del que estava amb tota una sèrie de millores per la millor pràctica de l’atletisme. Tots sabem el que va passar durant la pandèmia amb el desmuntatge per la decisió de la Generalitat per fer un hospital de campanya. Llavors es va cuidar bé el que hi havia i ara gràcies a la col·laboració de quatre institucions podrem gaudir d’ella encara millor”.

La Pista de Sabadell va ser inaugurada l’any 2010 i va acollir diversos campionats d’Espanya així com proves internacionals com el Meeting Internacional de Catalunya on l’etíop Genzebe Dibaba va aconseguir el rècord mundial de 2.000 metres l’any 2017.

Així està la Pista Coberta d'Atletisme. Autor: J.Sánchez
Així està la Pista Coberta d’Atletisme. Autor: J.Sánchez

El president del Consejo Superior de Deportes, José Manuel Franco ha estat acompanyat de la seva assessora Jennifer Pareja. L’exwaterpolista i Millor Esportista de Sabadell s’ha trobat com a casa.

“És el primer cop que vinc a Sabadell, encara que el meu primer acte ja va ser amb la participació del CN Sabadell i és un plaer estar avui en la recuperació d’aquesta magnífica instal·lació. Catalunya rep 16 milions d’euros dels fons europeus per a l’esport i és “la comunitat autònoma que rep més diners, sempre sota criteris purament objectius”, ha assegurat Franco.

La secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula i la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich també han estat presents.

El 28 de gener, Miting Internacional de Catalunya

La presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme ha anunciat que el 28 de gener de 2023 es farà el Miting Internacional d’Atletisme a Sabadell. També es postula Sabadell per ser seu de campionats d’Espanya i pensant en el 2024 per ser seu d’alguna competició internacional. Jordi Molins, vicepresident de la Joventut Atlètica Sabadell ha recordat que “als atletes no només, els d’aquí, els agrada molt la Pista Coberta de Sabadell”

Foto portada: els representants de les administracions, aquest migdia. Autor: J.Sánchez.

Comments are closed.