Jaume Collboni, nou investigat al cas Mercuri

La instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura, ha imputat el president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jaume Collboni. Està imputat per tràfic d’influències a l’haver-hi indicis d’haver pressionat diversos membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) per a concedir un canal de televisió a l’empresari italià Nicola Pedrazzoli, propietari de Canal Català, ja imputat.

Pedrazzoli, ara també imputat, i l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, protagonitzaven fins ara la peça 29 del cas Mercuri. Ara s’hi suma Jaume Collboni, imputat per la jutgessa instructora del cas, Beatriz Faura. Collboni declararà dimecres a Sabadell, com també ho haurà de fer Nicola Pedrazzoli, en qualitat d’imputats, i la consellera del CAC Carme Figueras i l’expresident del consell, Ramon Font, en qualitat de testimonis.

Collboni està imputat per tràfic d’influències ja que hi ha indicis de que va pressionar els membres del PSC al CAC en favor dels interessos de Pedrazzoli. L’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, també va moure fils per exemple davant Carme Chacón, Pere Navarro o el propi Collboni (amb qui s’hauria deixat de parlar a causa dels fets), com ja recull el sumari del cas Mercuri des de l’aixecament del secret sumarial (més info: ‘Bustos mediava a favor dels interessos de Pedrazzoli‘). La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular, ha fet públiques les noves imputacions i no descarta demanar-ne més.

Comunicat de Jaume Collboni

Collboni ha fet un comunicat amb quatre punts, poc després de conèixer que està sent investigat. Assegura que va conèixer que està sent investigat el passat dia 27 de novembre. Es posa a disposició per col·laborar amb la justícia per aclarir els fets. Espera celeritat i manifesta la seva convicció que “he actuat en tot moment dins de la legalitat”. Així mateix, assegura que tant l’executiva nacional del PSC com la de la Federació de Municipis de Catalunya l’han ratificat en els seus càrrecs.

Tècnicament, Collboni no està imputat sinó investigat, ja que ha entrat en vigor una reforma legal que introdueix canvis.

Foto portada: Collboni, al Parlament, on va ser portaveu socialista. Autor: PSC.

Comments are closed.