Foto portada: Joan Manau, en un dels seus darrers plens després de 16 anys, l'any 2015. Autor: David B.

L’exprimer secretari del PSC Joan Manau, nou coordinador de l’ANC a Matadepera

Ho avança Món Terrassa. Qui va ser regidor de Manuel Bustos durant tota la seva alcaldia, Joan Manau Valor, és el nou coordinador local de l’Assemblea Nacional Catalana a Matadepera, on resideix des de fa molts anys. Manau ha estat escollit per unanimitat.

Manau és professor del Conservatori Municipal de Música de Terrassa, i pianista, però a Sabadell és especialment recordat ja que va ser durant 16 anys regidor (i no un de qualsevol sinó del nucli dur de Bustos) del Partit dels Socialistes, on va entrar com a independent però va arribar a ser primer secretari del PSC durant el màxim apogeu de l’exalcalde, ja doblement condemnat per tràfic d’influències justament aquesta setmana.

Dirigent bustista

Entre altres atribucions, Manau va ser regidor de Cultura entre 2003 i 2011, tinent d’alcalde de Presidència i després regidor d’Urbanisme entre 2011 i l’esclat del cas Mercuri, el novembre del 2012. L’escàndol de presumpta corrupció el va esquitxar, encara pendent de judici, ja que va ser investigat per un delicte contra l’administració pública per tolerar un abocament de terres a la finca de Can Xupa, al Rodal, camí de Polinyà.

La trencadissa

Fins el cas Mercuri Manau va ser un dirigent de la màxima confiança de Manuel Bustos, estant més que allunyat de l’independentisme. Però va acabar partint peres amb l’exalcalde un cop imputat, buscant-se advocat per lliure. L’any 2014 va donar suport a Marta Farrés a les primàries del PSC contra Josep Ayuso, qui va tenir el suport de Bustos. I entre 2013 i 2015 va actuar al marge del grup del PSC, fins i tot marcant-se físicament una separació al ple municipal, ja que deixava una cadira buida entre ell i la resta de regidors socialistes. Al setembre d’aquell mateix any 2015, es va donar de baixa del PSC, adduint un allunyament del partit i anunciant el seu vot per la coalició independentista Junts pel Sí a les autonòmiques d’aquell setembre. En un article a l’antic Diari de Sabadell es va mostrar proper a Artur Mas.

Autor de la música del Ball de la Bola

Com a curiositat, és autor de la música del Ball de la Bola que es balla cada diumenge de Festa Major a la plaça Sant Roc de la mà de l’Esbart Sabadell Dansaire.

A partir d’ara Manau, a part de la seva feina, a nivell cívic coordinarà l’Assemblea Nacional Catalana al municipi de Matadepera.

Més informació:

· Los Mossos: Manau y Estrada hicieron la vista gorda ante los vertidos ilegales de tierras en Can Xupa.

· Manau estripa el carnet del PSC.

Foto portada: Joan Manau, en un dels seus darrers plens després de 16 anys, l’any 2015. Autor: David B.

Comments are closed.