Forn (exconseller d’Interior): “L’actual crisi de Govern no ha d’afectar per a res als municipis”

L’alcaldable de Sabadell, Lluís Matas, continua els actes de precampanya de cara a les eleccions del 2023. Aquest dijous ha convidat a l’exconseller Joaquim Forn al Casal Pere Quart per reflexionar entorn l’estratègia independentista i el punt d’inflexió que va marcar el referèndum de l’1-O, ara fa cinc anys. Tot plegat, amb la crisi del govern català com a teló de fons. La militància de Junts ha de votar abans de demà, divendres, si vol continuar a la Generalitat i tots dos mostren una actitud favorable.

L’exconseller Quim Forn i la consellera Lourdes Ciuró han expressat públicament el seu suport a l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lluís Matas, en un acte de partit al Casal Pere Quart. El procés independentista així com les derivades que va tenir l’1 d’octubre del 2017 per molts polítics catalans, entre els quals hi ha Joaquim Forn, qui va ser empresonat a Estremera, han vertebrat la jornada d’aquest dijous a la tarda. Tot i això, l’actual crisi entre ERC i Junts no ha passat desapercebuda, ja que en menys de 24 hores es decidirà si es manté el Govern de la Generalitat o si els segons fan el pas cap a l’oposició. Matas, ja ha avançat el seu ‘Sí’.

“En aquest entorn de l’1-O, Forn ens ha vingut a explicar les seves experiències de tot aquest lamentable procés en què encara estem immersos”, ha contextualitzat Matas.

Més enllà del referèndum i el 155, el més calent és a l’aigüera: els militants de Junts s’han de posicionar dins o fora del govern català, liderat per ERC, després que el president Pere Aragonès obrís foc amb la destitució del seu número 2, Jordi Puigneró, perquè li va perdre la confiança. Tot i això, Forn creu que hi ha aire suficient per apagar l’incendi entre ERC i JxCat.

“Jo espero que aquesta crisi es recondueixi i que tothom faci la feina que li toca fer des de la responsabilitat. Lògicament, això no ha d’afectar per a res als municipis. Jo crec que la nostra marca és una marca de compromís i de coherència”, ha expressat Forn sense mullar-se gaire.

En aquest sentit, l’alcaldable Lluís Matas té clar el projecte de ciutat que vol implementar a partir del maig del 2023 “Si hi ha una majoria independentista, posarem sobre la taula de negociació el nostre projecte i espero que tant la Crida com Esquerra Republicana puguin encaixar en el nostre programa. Si és així, encantats; si no, farem govern amb aquells que aprovin i tirin endavant el nostre model”.

Foto portada: L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lluís Matas, i l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn. Autora: Lucia Marin.

Comments are closed.