Jané i Fernàndez presidint la Junta de Seguretat Local. Autor: David B.

Jordi Jané (Interior): “l’índex de delinqüència a Sabadell està 11 punts per sota de la mitjana de Catalunya”

Aquest divendres s’han celebrat les reunions tant de la Junta Local de Seguretat com del Consell Local de Seguretat, la primera d’elles, presidida pel conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané.

Al ser la primera visita a l’ajuntament de Sabadell del conseller d’Interior, abans d’iniciar la reunió, s’ha dut a terme una recepció oficial a l’Ajuntament presidida per l’alcalde, Juli Fernàndez, que ha donat la benvinguda al conseller i ha agraït la seva feina envers Sabadell.

S’ha convocat Junta Local de Seguretat, tres anys i mig de la darrera reunió. Esperem començar a fer trobades periòdiques i retornar a la normalitat, ja que és necessari per a la nostra ciutat”, ha aapuntat Fernàndez.

L’alcalde ha explicat que “en diverses ocasions ha parlat amb el conseller d’Interior sobre diversos temes desagradables que han anat succeint a la ciutat, com va ser el cas dels atacs feixistes”.

Els cossos de seguretat, amb el conseller i l'alcalde. Autor: David B.
Els cossos de seguretat, amb el conseller i l’alcalde. Autor: David B.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, després de signar el llibre d’honor ha agraït la feina que realitzen els cossos policials.

Sabadell s’està mantenint, tot i ser una ciutat amb molta densitat de població, en uns índexs de delinqüència inferiors a la mitjana de Catalunya. A Catalunya hi ha una mitjana de 65 delictes per cada mil habitants. A Sabadell hi ha un índex d’un 11 per cent menys”.

D’altra banda Jané, ha “ofert” el Departament d’Interior “a la ciutat de Sabadell per tot allò que calgui”.

Tolerància zero

La situació de la ciutat és de 54 casos delinqüencials per cada mil habitants, “per tant Sabadell és una ciutat segura. Durant la reunió hem analitzat les dades per veure els punts on hem d’incidir més totes les policies de manera coordinada”, ha comentat l’Alcalde. Pel que fa al repunt feixista dels darrers mesos,  tant el conseller d’Interior com el propi alcalde de Sabadell han mostrat el “convenciment de tolerància zero a totes aquestes actituds” i s’ha fet un balanç de les actuacions conjuntes que s’han fet entre les administracions.

Formen part de la Junta Local, a més del conseller d’Interior i de l’alcalde de Sabadell, representants de Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, la fiscalia i la judicatura. El Consell Local de Seguretat, en canvi, compta amb la participació dels grups municipals, el Col·legi d’advocats, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell, Bombers de Sabadell, Creu Roja, Prefectura de Trànsit de Sabadell, la Federació d’Associacions de Veïns i els sindicats.

Jané i Fernàndez presidint la Junta de Seguretat Local. Autor: David B.

Comments are closed.