José Luis Fernández assemblea comarcal UGT. Autor: A. Pujadas.

José Luis Fernández pren el relleu al capdavant de la UGT al Vallès Occidental

José Luis Fernández pren el relleu a Josep Santcristòfol a la secretaria comarcal de la UGT. La decisió ha estat ratificada en l’Assemblea Comarcal del sindicat celebrada aquest dilluns a Sabadell. Santcristòfol és des del passat mes d’abril el secretari de la Regió Metropolitana.

Fernández aposta per la “continuïtat” en les línies de treball de la Unió General de Treballadors (UGT) que consisteixen en “recuperar els drets que han perdut els treballadors, el poder adquisitiu i reforçar les estructures del sindicat”. El nou secretari comarcal assegura que és “bàsic” derogar la reforma laboral perquè “no ha fet més que precaritzar la situació dels treballadors” i creu que cal derogar-la perquè els sindicats recuperin el “paper dinamitzador” que tenien amb les empreses.

Aquest any hi haurà noves mobilitzacions ja que Fernández creu que “no ens estan deixant una altra sortida que la mobilització” perquè la reforma laboral està sent “una arma de destrucció massiva de l’ocupació”. El recent nomenat secretari comarcal assegura que els llocs de treball que s’estan creant són precaris i per això “si no hi ha la possibilitat de canviar aquesta realitat a les taules de negociació, ho farem al carrer”.

 Santcristòfol: “La gent que treballa està en pura subsistència”

L’anterior secretari comarcal i actual secretari de la Regió Metropolitana de la UGT, Josep Santcristòfol, ha assegurat que el principal repte del sindicat és “cuidar a la gran massa d’afiliats” i que “mai caminin sols ni desemparats i que en la seva lluita diària se sentin acompanyats”. Segons Santcristòfol, al Vallès Occidental “no s’ha creat nova ocupació sinó que s’ha esquarterat la que ja hi havia” i culpa a les empreses multiserveis de precaritzar els llocs de treball. Santcristòfol ha assegurat que “hem instaurat un mercat laboral d’una precarietat tant brutal que qualsevol petita brisa ens farà un autèntic desastre social i en tots els sentits. La gent que treballa està en pura subsistència”, ha reblat.

D’altra banda, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha reivindicat que aquest any pugin els salaris i es derogui la reforma laboral. Ros també ha assegurat que “aquest any hi haurà noves mobilitzacions”. “Hem passat d’un bloqueig patronal en què es situava un increment salarial de prop d’un u per cent quan la inflació a Catalunya ha estat d’un 1,9 per cent i d’un 1,6 per cent a tot l’Estat” ha manifestat el secretari general del sindicat. Ros creu que les pensions estan garantides perquè “si no surten dels ingressos de la Seguretat Social hauran de sortir dels pressupostos de l’Estat o d’altres ingressos”, ha finalitzat.

Foto portada: José Luis Fernández, en el seu discurs a l’assemblea comarcal de la UGT. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.