Democracia i Llibertat

Josep Rull (Democràcia i Llibertat): “En els darrers dos mesos s’ha afeblit el procés”

Democràcia i Llibertat ha realitzat una trobada amb els militants i simpatitzants de Convergència, de Reagrupament i de Demòcrates, al Casal Pere Quart per traslladar-los els principals aspectes del programa electoral i del sentit del vot de la candidatura.

El Coordinador General de Democràcia i Llibertat, Josep Rull i la número tres de la llista, Lourdes Ciuró, encaren les eleccions “per guanyar-les”. Rull ha manifestat que “volem que aquesta campanya sigui feta des de baix, utilitzant el boca orella, i donant els arguments pel procés que vam iniciar el dia 27 de setembre. Nosaltres ens oferim com aquelles persones que volem fer-ho bé per fer-ho possible, amb seguretat jurídica, amb diàleg i carregant-nos molt de legitimitat. Anirem a Madrid a pactar la independència i si Madrid no vol, ens carregarem de legitimitat davant la comunitat internacional”. En aquest sentit Rull vol que “Catalunya sigui l’Àustria i la Dinamarca del sud d’Europa, si fem les coses ben fetes ens hi podem assemblar”.

Pel que fa a les negociacions entre Junts pel Si i la CUP per estriar president de la Generalitat, Rull ha assenyalat que “aquests dos mesos i mig de negociacions han afeblit el procés, no ens podem enganyar. Aquests mesos han anat molt malament pel procés, la CUP el que ha fet és afeblir i aturar el procés i la nostra voluntat és arribar a un pacte”.

No pactarem a qualsevol preu, si el pacte és bo i és viable cap a la independència el farem i si no haurem d’anar a les eleccions al mes de març. Però nosaltres estem convençuts que podem fer un bon pacte on no hi hagi ni vencedors ni vençuts”.

Josep Rull ha assegurat que “un bon pacte és aquell que té molt clar cap on anem, cap a la independència. Però que ho hem de fer d’una manera que sumi. Que doni seguretat i confiança i que permeti que hi hagi les classes mitjanes i les populars. Però la independència no es construeix des dels extrems ni des de la radicalitat d’una de les opcions. S’ha de construir des de la transversalitat. Si el pacte va en aquests termes i s’inclogui al President, hi haurà pacte. I això és el que estem negociant. Estem treballant perquè hi hagi pacte.

D’altra banda, Rull ha assegurat que l’assemblea de la CUP a Manresa va ser molt dolenta. “Ens estem trobant que el nivell d’ànim de la gent és molt baix”, ha afegit.

Si Madrid no ens escolta tindrem prou legitimitat per fer un exercici de sobirania des de Catalunya. Hi ha tres actituds davant el diàleg o no diàleg de Madrid, Davant el no diàleg hi ha eufòria per part d’alguns, PP i Ciutadans, que volen deixar Catalunya en una situació marginada. Hi ha aquells que si Madrid diu que no, es resignen, és el cas del PSC i Unió Democràtica. I nosaltres tenim la tercera opció que és carregar-nos de raó”.

Per la seva part Ciuró ha manifestat que “volem que la nostra gent estigui el més motivada possible, perquè són els que poden fer de corretja de transmissió amb els sues entorns. Som conscients que ens hi va molt aquest 20 de desembre, la conveniència de votar i del què s’hi juga Catalunya. Tenim l’oportunitat que la veu de Catalunya se senti fort a les urnes per a construir un estat propi a Europa i necessitem més que mai que la gent es mobilitzi”.

Foto portada: Ciuró i Rull en la trobada amb els militants i simpatitzants. Autor: David B.

One Comment