El portaveu Lluís Matas i la coordinadora local Mercè Cantero en la roda de premsa de Junts d'aquest dimecres. Autora: J. Ramon

Junts nega ser una “crossa” del PSC i treu pit de cara a les eleccions del 2023

Junts per Sabadell reacciona a les declaracions del periodista Sergi Sol al diari El Nacional. El portaveu del grup municipal, Lluís Matas, ha defensat que el seu partit té un paper clau per tirar endavant un model de ciutat “atractiu” i que exerceix una oposició “en positiu”. Per apuntalar el seu discurs, l’independentista ha assenyalat alguns exemples, com l’ajuntament de Sant Cugat o el govern espanyol, on els republicans pacten amb els socialistes i esborrar així l’adjectiu de “crossa” que els ha adjudicat Sergi Sol; qui, per cert, va ser el director de comunicació d’ERC durant el govern de Carles Puigdemont.

El periodista Sergi Sol ha publicat un article d’opinió ‘Us la fotran, també a Sabadell‘, on diu que Junts té un paper cada cop més residual, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona, i que la seva funció al govern és la mateixa que la d’una crossa. Per al·legacions, el portaveu d’aquest grup municipal a Sabadell ha sortit a la defensiva en una roda de premsa aquest dimecres al migdia. Lluís Matas defensa que Junts per Sabadell té un gran potencial a l’hora de transformar la ciutat, encara que només disposin de tres regidors, i avancen que, de cara al pròxim mandat, que es configurarà en les eleccions de l’any que ve, els juntaires tindran un paper “decisiu”.

“No hi ha cap grup municipal que tingui un model de ciutat millor que el de Junts per Sabadell. (…). Estem segurs que el que farem a partir del 2023 serà poder governar la ciutat i poder aplicar el millor model de ciutat que hi ha a Sabadell, que és el nostre. Qualsevol forma de govern passa per Junts”, ha sentenciat el portaveu.

En aquest sentit, Matas ha reconegut que té la intenció de ser el futur candidat juntaire a l’alcaldia i ha començat a fer campanya exposant algunes de les seves prioritats, com la transformació de la Gran Via, el desenvolupament de l’Oficina de Turisme o convertir Sabadell en la Capital de la Cultura Catalana, per exemple.

Al costat de Ciuró

El de Sergi Sol no ha estat l’únic incendi mediàtic que hi ha hagut aquest cap de setmana en el terreny independentista. En una entrevista a Nació Digital, la consellera de Justícia i antecessora de Lluís Matas, la sabadellenca Lourdes Ciuró, no va tancar la porta al PSC quan va parlar de possibles pactes a la Generalitat. Hores després, Junts per Catalunya va emetre un comunicat on assegurava que “el partit no es planteja en cap cas acords de govern a la Generalitat amb partits que no formen part d’aquesta majoria independentista”.

“En cap moment va proposar un pacte entre PSC i Junts. El que diu Lourdes Ciuró, i que jo subscric totalment, és que hem de treballar, hem de governar, hem de tirar un país endavant, i si això significa arribar a certs pactes o a alguna cosa amb qui estigui en aquell moment, tirarem endavant. Nosaltres no volem continuar estant dins del que és Espanya, però una cosa no exclou l’altra”, ha matisat la coordinadora local de Junts, Mercè Cantero.

En aquest sentit, Lluís Matas ha recalcat que, en clau local, Junts obre la porta a tots els partits polítics, excepte a Vox, per teixir aliances i treballar en un model de ciutat “transformador”. Tot i això, el juntaire no s’ha estat de llençar alguns retrets als republicans, que són la primera força política de l’oposició.

Foto portada: el portaveu, Lluís Matas, i la coordinadora local, Mercè Cantero, de Junts per Sabadell en la roda de premsa d’aquest dimecres. Autora: J. Ramon.