Matas i Botta, presentant la moció del mes de setembre. Autor: cedida.

Junts proposa que s’elabori un cens del comerç històric de la ciutat

Junts proposarà al ple municipal de dilluns que Sabadell elabori un cens acurat del seu comerç històric. La formació defensa que aquest seria el primer pas per crear una ruta d’establiments emblemàtics que permetria potenciar la visibilitat de les botigues i posar en valor el seu patrimoni. En aquest sentit, la regidora Katia Botta també ha posat sobre la taula la possibilitat de crear una “diada del comerç històric” per reconèixer institucionalment aquests negocis.

“Són comerços que contribueixen a portar un sentiment de pertinença i identitat”, apunta Botta sobre les botigues. La proposta juntaire coincideix amb una etapa de molts canvis en el sector, amb el tancament d’un grapat de negocis consolidats per manca de relleu generacional.

En concret, la moció demana que es faci una base de dades on consti l’any de fundació dels establiments, l’especialitat i el seu context. En segon lloc, que es plantegi una ruta per visitar aquestes botigues, emmirallant-se en altres rutes impulsades anteriorment com la modernista o la de les xemeneies. Es podria treballar amb mapes o distintius al carrer.

Finalment, també proposen organitzar la ‘Diada del Comerç Històric’, amb un acte social anual, on s’atorguin diferents premis i diplomes. “És necessari seguir fent actuacions per promocionar el comerç i preservar el seu valor diferenciador”, exposa Botta.

Més informació:

Foto de portada: Matas i Botta, presentant la moció del mes de setembre. Autor: cedida.

Comments are closed.