Foto portada: el diputat de Junts, Jordi Fàbrega, aquest migdia. Autor: cedida.

Junts, sobre l’hospital Ernest Lluch: “amb ERC en solitari al Govern, ha tornat al calaix”

Fora del Govern de la Generalitat des de la passada tardor, Junts per Catalunya redobla la tensió contra Esquerra Republicana per construir l’hospital Ernest Lluch, entre Cerdanyola, Ripollet i Montcada. Tot a 30 dies de les municipals i amb compareixença de cinc alcaldables. El centre sanitari hauria de servir per descongestionar l’hospital Parc Taulí. L’última novetat ve de la precampanya de les autonòmiques del 2021 quan la llavors consellera, Alba Vergès (ERC), es va comprometre a invertir 50 milions en cinc anys per tenir hospital lleuger.

Durant la campanya de les autonòmiques de l’any 2021, ERC, via departament de Salut, es va comprometre a reprendre el procés per construir un hospital. Un equipament que té nom des de fa una dècada i escaig però mai no ha tingut projecte, concurs d’obra ni una sola totxana. També es va comprometre a fer una inversió històrica al Taulí. Una ampliació, via fons europeus, que sí s’està complint i que s’ha ampliat encara més recentment (més info: ‘77 milions en dos anys al Parc Taulí‘).

L’hospital Ernest Lluch donaria servei als residents a Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac però també de Barberà i Badia del Vallès. 176.000 habitants. Complementaria l’hospital Parc Taulí de Sabadell, el de referència a l’àmbit sanitari. L’actual àrea d’influència del Parc Taulí és de 400.000 habitants.

Què va fer Junts per l’hospital Ernest Lluch?

Segons el diputat Jordi Fàbrega, durant l’època de Josep M. Argimon com a conseller de Salut i l’exalcalde de Cerdanyola Toni Morral com a delegat del Govern a Barcelona es va fer un pas “important”. Es va preparar el pla funcional “que ja té fet el departament de Salut”. Es van reservar diners per treure el projecte constructiu a concurs. I es va arribar a un acord entre els ajuntaments i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per cedir els terrenys que s’havia de presentar a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona a finals de l’any passat.

“Amb el govern en solitari d’Esquerra, el projecte sembla que ha tornat al calaix”, denuncien des de Junts. Segons els juntaires, els ajuntaments no han presentat la cessió de terrenys. Aquí assenyalen sobre el govern de Montcada i Reixac (En Comú Podem). I als pressupostos de la Generalitat aprovats per ERC, PSC i Comuns “no hi ha la reserva pressupostària per licitar el procés constructiu”. Junts va proposar-ho com a esmena però es va rebutjar. “Es torna a congelar i tornem a la casella de sortida”, insisteixen.

El Parlament sí ha demanat al Govern català que presenti el pla funcional i liciti el projecte constructiu, per aquest any. “Exigirem que el projecte tiri endavant i que ho lideri el Govern com ho feia quan hi havia Junts per Catalunya”, insisteixen.

Foto portada: el diputat de Junts, Jordi Fàbrega, aquest migdia. Autor: cedida.

Comments are closed.