Foto portada: la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, al Parlament. Autor: ACN.

Ciuró: Justícia decidirà abans de final d’any si reforma els jutjats o fa un edifici nou

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha explicat aquest dijous al Parlament que abans de finals d’any es decidirà que passarà amb els jutjats de Sabadell. Justícia té sobre la taula dues possibilitats: reforma l’actual edifici judicial contra l’opinió de bona part dels professionals que hi treballen (des de magistrats i fiscals fins funcionaris judicials o advocats) o bé construir-hi un de nou, que serà més costòs.

Ciuró ha presentat els pressupostos del departament de Justícia al Parlament i s’ha referit a l’edifici judicial de Sabadell. El pressupost del departament és de 1.092 milions, un 4,1 per cent més que fa dos anys. L’import total suposa el 2,8 per cent del total de la Generalitat. Per això, Ciuró ha dit que igualment necessita més pressupost i que tiri endavant el Pacte Català per la Justícia. La consellera ha explicat que el departament captarà uns 3,5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per modernitzar i digitalitzar l’administració de justícia, però no per a les presons.

Foto portada: els jutjats de Sabadell. Autor: ACN.
Els jutjats de Sabadell. Autor: ACN.

Pel que fa a equipaments judicials, ha dit que l’aportació de l’estat és insuficient, perquè els edificis es paguen seguint uns criteris fixats fa 25 anys, i per exemple entre el 2019 i el 2020 l’estat ha pagat 5,2 milions per deu jutjats nous, que han costat en realitat 6,4 milions. Sobre futurs edificis, es prioritzaran les ciutats de Tarragona i Sabadell. A Tarragona cal decidir si tots els jutjats s’agrupen a l’antic edifici de Tabacalera o es construeix un edifici nou. A Sabadell l’actual emplaçament s’ha quedat petit i també s’està estudiant si es fa un nou edifici o s’amplien espais a l’edifici actual. Tot es decidirà abans de final d’any.

Foto portada: la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, al Parlament. Autor: ACN.

Comments are closed.