Foto portada: Vidal, dissabte, a Can Rull. Autor: David B.

La Comissió de Garanties de Podem amenaça Vidal d’emprendre mesures penals contra ell

Nou gir de volta a la guerra interna dins Podem Sabadell, no aturada per la convocatòria d’eleccions internes al novembre per constituir un nou Consell Ciutadà i escollir un nou Secretari General. Els moviments de Ramón Vidal, expulsat de forma provisional fa un any, han provocat la reacció de la Comissió de Garanties de Catalunya. Amenacen Vidal de prendre contra ell mesures penals.

Vidal i cinc militants més van ser expulsats fa un any i tres mesos per concórrer a les municipals en la coalició Unitat pel Canvi. La Comissió de Garanties Democràtiques a Catalunya de Podem va considerar la unió una marca blanca d’ICV-EUiA (més info: ‘Podem expulsa a sis militants‘). Vidal i els seus fidels van recórrer la decisió al Consell de Garanties estatal, qui té l’última paraula en el conflicte. Però Madrid no ha dit res en tot aquest temps.

Ara es convoquen eleccions internes i Vidal, acompanyat dels seus seguidors, planteja presentar-se, al considerar que no han estat expulsat de forma definitiva (més info: ‘Podem convoca primàries‘). Ho decidiran aquest dissabte, com van fer públic dimecres (més info: ‘Vidal apel·la a la no discrminació‘).

“Obligat compliment”

Menys de 24 hores ha trigat en manifestar-se la Comissió de Garanties de Catalunya. Ho fa en termes durs, amenaçant Vidal de prendre mesures “civils i penals” contra ell. Garanties sosté que els sis militants van ser expulsats i que, a falta de decisió definitiva, la paraula de la Comissió de Garanties de Catalunya és “d’obligat compliment”. A més, “la presentació d’un recurs i la seva admissió a tràmit no interromp l’executivitat de la resolució”, asseguren basant-se en un reglament. Per extensió, Vidal estaria expulsat, no seria ni tan sols adherit a Podem i per suposat, no podria presentar-se a les primàries.

El que ha acabat d’encendre els ànims és el correu electrònic que el propi Vidal va enviar, com a Secretari General, fa uns dies als adherits a Podem mitjançant un butlletí electrònic. La Comissió de Garanties manté que “cap de les comunicacions enviades pel senyor Vidal tenen cap validesa ni com a inscrit ni com a representant de Podem a Sabadell”.

Els fets s’han accelerat de forma que no es descarten noves novetats en les properes hores o dies.

Assemblea el 7 d’octubre

D’altra banda, la secretària d’Organització de Podem a Catalunya ha convocat una assemblea informativa el proper 7 d’octubre al centre cívic de la Creu Alta per parlar del procés extraordinari d’eleccions primàries que viurà la formació lila. L’assemblea es farà a les 19 hores.

Foto portada: Ramón Vidal, l’expulsat (de forma provisional) Secretari General de Podem a Sabadell, i regidor de Salut a l’Ajuntament. Autor: David B.

4 Comments