Foto portada: Vidal, dissabte, a Can Rull. Autor: David B.

La Comissió de Garanties de Podemos esmena la plana als dirigents de Sabadell

  • Demanen a la direcció de Podemos que de forma inequívoca facin públic que no es presenten a les municipals.

  • La Comissió de Garanties també insta a Unitat pel Canvi a no usar el logo de Podemos.

En un requeriment intern enviat el passat dia 13 d’abril, al que iSabadell ha tingut accés, la Comissió de Garanties Democràtiques de Catalunya de Podemos demana a la direcció local d’aquesta nova formació que expliciti de forma clara i inequívoca que Podemos no es presenta a les municipals ni dóna suport a cap candidatura a Sabadell.

La comunicació esmena la plana a la direcció local, encapçalada per Ramon Vidal, i és una nova pedra a la sabata de la candidatura d’Unitat pel Canvi. La decisió d’apostar per una llista de confluència amb ICV-EUiA, malgrat que s’ha explicat com una maniobra personal de part dels dirigents de Podemos, va irritar les bases del partit, que van requerir a la Comissió de Garanties la seva opinió. No obstant, la candidatura Unitat pel Canvi a Sabadell, formada per ICV, un sector d’EUiA i dirigents de Podemos, ha mostrat en la seva imatge gràfica el logotip de la formació liderada per Pablo Iglesias. La Comissió de Garanties demana als seus representants a Sabadell una rectificació urgent. De fet, la demanava en tres dies, i ja n’han passat sis.

La candidatura d’Unitat pel Canvi ha sortit al carrer aquests dies, entregant documentació i presentant-se com la suma de les esquerres, almenys la suma d’ICV, EUiA i Podemos. No obstant, les bases de Podemos no han estat consultades sobre l’acord i no han votat sobre ell de forma telemàtica. El pacte s’ha vestit amb la participació de tres dirigents (membres del Consell Ciutadà) entre els sis primers candidats d’Unitat pel Canvi. Es tracta del número 2 a la llista d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal, secretari general de Podemos a Sabadell, Helena Hinojo, número 4 d’Unitat pel Canvi, i el número 6, Ernest Payà.

La Comissió de Garanties de Podemos demana al Consell Ciutadà que de forma pública i inequívoca difongui un comunicat manifestant “sense cap gènere de dubte que Podemos no es presenta a Sabadell a les municipals, ni com a partit, ni com a agrupació electoral, ni en cap tipus de coalició”. El text demana també el següent:

Podemos tampoc dóna suport a cap de les candidatures que es presentin al municipi, sense fer menció (per evitar confusions) al que a títol individual puguin fer algunes persones de Podemos”.

Sent així, la formació de Pablo Iglesias, liderada per Gemma Ubasart a Catalunya i amb el sabadellenc Manuel Navas al Comitè de Garanties, donaria via lliure als seus tres dirigents, i als adherits que els vulguin donar suport, a formar part d’Unitat pel Canvi, sempre que es desvinculi aquesta llista de qualsevol simbologia de Podemos.

Instem al Consell Ciutadà a que sol·liciti a les parts d’Unitat pel Canvi que deixin d’utilitzar el nom i qualsevol simbologia de Podemos per estar incorrent en una manifesta il·legalitat per suplantació de personalitat i de que no fer-ho, Podemos podria emprendre les accions legals oportunes”.

La Comissió de Garanties ha actuat després de diverses queixes d’adherits a Podemos contra la forma de coordinar el partit del seu secretari general, Ramon Vidal. Per la seva part, Vidal ha convocat aquest dilluns la premsa local a l’Espai Àgora de Sol i Padrís. S’espera que parli sobre la resolució del comitè de garanties.

7 Comments