Espai Pandora

La consellera Dolors Bassa visita el Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar Ponts

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat juntament amb l’Alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, el Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar Ponts (SOAF Ponts) de Sabadell.

El SOAF Ponts és una servei complementari a la intervenció d’altres serveis i professionals de la xarxa i està centrat en la funció preventiva, així com l’orientació, l’acompanyament i el suport a les famílies. Permet la intervenció en entorns i sistemes familiars, ja sigui mitjançant l’accés directe o la derivació per part de servei vinculats directament a les famílies. D’aquesta manera es facilita un accés universal, sense etiquetatges, àgil, senzill i efectiu.

A Sabadell aquest servei està gestionat per les fundacions Idea i Main, s’ubica a les instal·lacions del centre cívic Torre-romeu. Enguany el Departament ha atorgat una subvenció de 34.399,41 euros, dels 309.678 euros que es destinen a Catalunya per al funcionament dels serveis d’orientació i acompanyament familiar.

En la seva visita a Sabadell, Bassa ha explicat que “aquest 2016 hem atorgat subvencions a deu serveis d’arreu de Catalunya, però la nostra intenció és crear en un futur una línia específica per aquests tipus de serveis dins del marc del Contracte Programa que signem anualment amb els ens locals i comarcals per ajudar a finançar els serveis socials i disposar així d’un model més homogeni”.

Foto portada: Gabriel Fernàndez, Juli Fernàndez i Dolors Bassa. Autor: David B.

Comments are closed.