Les regidores de la Crida Anna Lara i Nani Valero. Autora: J. Ramon

La Crida acusa el PSC de no saber governar i de perdre constants oportunitats per a la ciutat

La Crida carrega contra el PSC per la seva “incompetència” a l’hora de governar. Per una banda, la portaveu dels anticapitalistes, Nani Valero, considera que l’equip de Farrés no planifica prou bé els projectes que vol dur a terme en l’actual legislatura i, per altra banda, la regidora Anna Lara lamenta que quan el vent es gira en contra, els socialistes assenyalin a la Crida en lloc de fer autocrítica. En la Junta de Portaveus de la setmana que ve proposaran una reunió formal amb tots els grups municipals per resoldre dubtes i localitzar els diners que han arribat d’Europa.

Si bé la setmana passada el govern municipal acusava la Crida i ERC de “posar pals a les rodes” a l’hora de cedir l’Artèxtil a la UAB per impulsar la nova escola d’infermeria, aquest divendres els anticapitalistes han sortit a la defensiva: la portaveu del partit, Nani Valero, nega haver fet cap al·legació en contra d’aquest traspàs i ha volgut matisar que les úniques al·legacions que van presentar anaven dirigides “a un procés administratiu que tenia errades”. Respecte a aquesta qüestió, la Crida també ha retret que el govern de Marta Farrés no hagi fet la feina prèvia abans d’anunciar un projecte de tal magnitud:

“No han estat capaços d’acotar un calendari ni uns tempos clars des del seu inici que diguin quan podrà començar. No han definit tampoc de quin pressupost estem parlant i, per tant, no hi ha hagut una assignació que faci viable aquesta promesa”, ha lamentat Nani Valero.

És per això que consideren que el PSC “ven fum i anuncia promeses que després és incapaç de complir per la seva incompetència a l’hora de governar”. El de l’Artèxtil no ha estat l’únic exemple amb què Valero i Lara han defensat la seva crítica: totes dues han enumerat un seguit de projectes que, segons diuen, el govern municipal no ha explicat com ni quan implementaran.

“La imatge que ells venen és només una petita part, falta veure com s’executa tot el que anuncien amb fotos. L’exemple més greu que demostra una manca de projecte per la ciutat és la caixa de ciment [el pàrquing del Passeig]”, ha assenyalat Anna Lara.

Aquest projecte que la Unió Europea (UE) ha deixat fora dels fons de recuperació post Covid (més info: ‘Novetats amb els fons europeus: 8,1 milions per a Sabadell, amb llums i ombres‘) ha servit per donar pas a un seguit de propostes també finançades per Europa que no han arribat a materialitzar-se encara mai.

Llista de retrets

Nani Valero i Anna Lara assenyalen que, des de l’inici de la legislatura socialista, han augmentat els barracons en les escoles, que el conflicte dels 170 habitatges dels Merinals s’ha gestionat de manera “nefasta”, que el PSC ha utilitzat la pandèmia d’excusa per no tirar endavant l’oficina d’entitats a l’edifici Jean Piaget, que tampoc s’ha avançat ni un sol metre del carril bici Sabadell-Sant Quirze ni del carril bici Sabadell-Terrassa, que les obres del Mercat de Campoamor “ni hi són, ni se les esperen” i, entre altres, que el govern municipal tardés deu mesos per anul·lar el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Per tots aquests motius, la Crida lamenta que el PSC “perdi contínuament oportunitats per avançar en temes de ciutat perquè, principalment, no sap governar”.

Per contra, Anna Lara ha assenyalat que la majoria dels projectes que el govern municipal ha tirat endavant en els darrers tres anys, com la pacificació de l’escola Pau Casals, la segona nau del Vapor Pissit o les dues promocions d’habitatges per lloguer de protecció social actualment en construcció, havien estat lligats en l’anterior legislatura, amb Maties Serracant (Crida) al capdavant.

Foto portada: Les regidores de la Crida Anna Lara i Nani Valero. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.