Foto portada: la portaveu municipal, Míriam Ferràndiz, la portaveu de la Crida, Anna Lara, i la tresorera, Sandra Alcaide. Autor: cedida.

La Crida destinarà 22.000 euros a projectes socials

La Crida per Sabadell obre una convocatòria pública per presentar iniciatives i projectes per optar al seu finançament. Han de ser fons destinats a projectes socials relacionats amb cultura, educació, esport, salut, medi ambient i energia o inclusió social. Part dels fons deriven del romanent dels quatre regidors de la formació anticapitalista.

La Crida per Sabadell, ara dins del govern, té quatre regidors. Però, segons el seu codi ètic, no poden cobrar més dues vegades i mitja del salari mínim interprofessional (és a dir, uns 1.600 euros mensuals). La diferència entre el que ingressen del consistori i el que cobren ha anat a parar durant l’any 2015 a la formació política. Un cop tancat l’exercici, ara la Crida ha fet públic que destinarà 22.000 euros a projectes de transformació social.

Ingressos i despeses

De fet, la formació ha fet públic aquest dimecres el seus resultats econòmics. L’any 2015 van tenir unes entrades de 96.000 euros. La majoria, 29.000 euros, provenen del romanent dels regidors. 28.000 euros van ser aportats per petits creditors individuals. 25.000 euros provenen de fons municipals destinats al grup municipal. I finalment 14.000 euros van ser donacions. “Tenim endeutament zero amb entitats financeres”, en paraules de la tresorera, Sandra Alcaide.

Per altra banda, hi ha unes sortides de 91.000 euros. S’han tornat els 28.000 euros als petits creditors. Es van gastar 22.000 euros en la campanya electoral de les eleccions municipals. 11.000 euros corresponen a despeses de l’organització i 7.500 a sous. Es reserva un estalvi d’uns 5.000 euros.

Els 22.000 euros restants serviran per finançar projectes socials. Per a tal efecte, s’ha obert una convocatòria, durant dos mesos, per finançar iniciatives i projectes (més info: ‘Retorn social de la Crida‘). Es poden presentar les diferents propostes, amb un àmbit d’actuació principalment local i en els següents sectors: cultura, educació, esport, inclusió social, salut, medi ambient i energia. La formació anticapitalista ha creat un grup de seguiment per garantir la transparència del procés.

Foto portada: la portaveu municipal, Míriam Ferràndiz, la portaveu de la Crida, Anna Lara, i la tresorera, Sandra Alcaide. Autor: cedida.

One Comment