La portaveu de la Crida, Anna Lara. Autor: J.d.A.

La Crida exigeix al Govern un Pla de mandat

La Crida per Sabadell presentarà al ple de dilluns una moció per exigir al govern un Pla de mandat on es detallin els objectius del consistori en els propers anys. La portaveu del grup municipal, Anna Lara, sosté que es tracta d’una “eina de salut democràtica” necessària per fiscalitzar la tasca del govern. La proposta es discutirà el pròxim dilluns al ple municipal.

Lara argumenta que el document ha de cobrir els tres anys i mig que resten de mandat i ha d’incloure mesures dràstiques per respondre a les necessitats de la ciutat. En aquest sentit, la formació reclama també un pla de seguiment per conèixer les tasques que es desenvolupin. D’aquesta manera, defensen que es garantiria una transparència que “fins ara no ha estat l’adequada”.

“El Pla de mandat és una eina que permet i assegura que respongui als reptes centrals que la ciutat ha d’afrontar els propers anys per a una vida digna dels sabadellencs”, incideix el regidor Oriol Rifer.

Dins de la moció, el grup municipal ha tractat àmbits com l’emergència climàtica i l’habitatge. Rifer ha destacat un seguit de propostes en l’àmbit energètic, com promoure la circulació interurbana i la revisió de la xarxa de mobilitat, que connecti serveis bàsics com escoles, mercats i serveis mèdics, entre altres. En la qüestió habitacional, proposen la creació de lloguers públics a un preu accessible. “Que es centrin en els problemes de la ciutadania”, finalitza Rifer.

Lara ha informat que la Junta de Portaveus ha abordat aquesta aquesta qüestió. Encara que segueixen en negociacions, confien a rebre el suport de la resta de partits de l’oposició.

Foto de portada: les regidores Anna Lara i Aurora Murillo, en una imatge d’arxiu. Autor: JdA

Comments are closed.