La Crida portarà al ple que es redacti un Pla d’Accessibilitat

La Crida presentarà al pròxim Ple Municipal, que tindrà lloc dimarts una moció per millorar l’accessibilitat de Sabadell. L’objectiu pel grup municipal és aconseguir una ciutat en la qual les persones es puguin moure amb total autonomia i no es discrimini als ciutadans amb discapacitats diverses. Per això demanen impulsar trobades ciutadanes amb els agents socials i el veïnat perquè participin en un Pla d’Accesibilitat que, alhora, detecti els espais a millorar. També sol·liciten que s’incloguin als pressupostos municipals les despeses de les obres corresponents que s’hagin de portar a terme.

L’octubre de 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 13/2014 d’accessibilitat, la qual obliga als municipis més grans de 50.000 habitants a executar un Pla d’Accessibilitat abans de 2024. Segons ha explicat el regidor de la Crida Lluís Perarnau, des del govern municipal els hi han comunicat que “s’està fent un treball previ de camp per tenir la diagnosi i començar a donar-li forma al Pla”.

La Crida, però, considera que aquest Pla que planteja el govern no tindrà cap sentit si no compten amb la participació de les entitats veïnals i de la ciutadania. És per això que proposen una moció que, en primer lloc, impulsi trobades ciutadanes amb els agents socials i els veïns per garantir que aquests participin en la creació del Pla.

“El Pla d’accessibilitat afecta des de la via pública i els espais públics, fins a espais educatius, parcs, zones infantils i accessos a espais públics i privats. Per això demanen que els agents implicats hi participin en la seva creació i en el seu seguiment”, ha explicat Perarnau.

En segon lloc, la moció contempla que els agents participin en la creació d’una diagnosi de la ciutat en què s’assenyalin els punts de difícil accés per tal de millorar-los. Alhora, la Crida sosté que aquests mateixos agents participin en les comissions de seguiment perquè esmentin quines són, per la ciutadania, les accions a prioritzar. En darrer lloc, la moció defensa que les tasques de manteniment i millora s’incloguin als pressupostos municipals cada any.

¿A què més s’adhereix la Crida?

A part de la moció sobre accessibilitat, la Crida s’ha adherit a tres mocions proposades per altres partits aquest dijous a la Junta de Portaveus. De manera unànime, tots els grups municipals s’han posicionat a favor de la moció presentada pel govern en defensa de l’accés universal a les vacunes.

La Crida i Esquerra Republicana han fusionat les seves propostes per impulsar una moció conjunta, secundada a més per Podem, que aposta perquè l’Ajuntament es posicioni a favor del manifest del poble palestí, i que contempla, entre altres, col·locar un dia la bandera palestina a l’Ajuntament. El dia, però, encara està per definit. A més, la Crida també s’ha adherit a la moció portada per Junts per Sabadell, i que ja es va debatre fa uns mesos, que sosté que el consistori defensi l’indult al músic Pablo Hásel. A aquesta, a més de la Crida, també s’hi han adherit ERC i Podem.

En darrer lloc, la Crida ha manifestat el seu suport a la moció presentada, per entitats socials, sobre la problemàtica de la Unitat de repartiment UR4 de Sabadell, a la zona nord, donat que la vaga de correus, calculen, fa dies que afecta a més de 70.000 veïns. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal, Nani Valero, critica que l’alcaldessa, Marta Farrés, no s’escolti les reivindicacions dels manifestants.

Foto portada: Nani Valero i Lluís Perarnau. Autor: David B.

Comments are closed.