Foto portada: un escombriaire, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.

La Crida presenta una demanda per anul·lar el contracte de neteja i residus

La Crida per Sabadell ha anunciat aquest dimarts que presenta una demanda per anul·lar el contracte de residus i neteja viària, que ostenta SMATSA des de fa 12 anys. Segons la formació anticapitalista, s’ha demostrat que el contracte està basat en tràmit irregulars perquè que la durada hauria de ser de quatre anys i no de 15.

La Crida, tercera formació de l’Ajuntament, ha presentat una demanda als jutjats per mirar d’anul·lar el contracte de neteja viària i recollida de residus, el més gran que gestiona el consistori. Segons la Crida l’Ajuntament hauria de demanar-ne la nul·litat perquè no es va gestionar de forma correcta.

La formació insisteix que el contracte és nul de ple dret. En primer lloc, perquè es tracta d’un contracte de serveis, que hauria de tenir un màxim de quatre anys. En canvi, la concessió es va atorgar per 15 anys en el seu moment, més cinc de prorrogables (acaba al 2027, prorrogable fins el 2032). La concessió a tan llarg termini ha impedit implantar altres modes de gestió que haguessin comportat un estalvi notable, asseguren. Segons la Crida, l’expedient es va tramitar com un contracte de gestió de serveis públics quan es tracta d’un contracte de serveis, cosa que marca la durada, la pròrroga i el procediment”.

“Cal declarar la nul·litat del contracte i posar fi a una situació irregular”, assegura el membre de la Crida i exregidor Lluis Perarnau, qui apunta que s’ha atacat la “lliure concurrència” durant 11 anys.

Segons han apuntat fonts municipals en resposta a l’anunci de la Crida, l’actual govern està “centrat en millorar la qualitat del servei i en minimitzar l’impacte de mala gestió de la Crida (acreditada pels jutges) a la vida dels ciutadans, que ja ha provocat que la ciutat hagi de tornar quatre milions d’euros a l’empresa”.

Foto portada: un operari de la neteja viària a Can Rull. Foto via Marta Farrés Instagram.

Comments are closed.