Foto portada: ciutadans fora del recinte habilitat a Fira Sabadell, amb els geganters. Autor: David B.

La Crida, sobre la Festa Major: “la pitjor de la història”

La Crida per Sabadell assegura que la Festa Major 2021 ha estat “la pitjor que ha viscut Sabadell”. La tercera formació en nombre de vots a la ciutat, amb tres regidors, acusa el govern del PSC i Marta Morell de “cúmul de despropòsits, arbitrarietats i situacions absurdes”. En salven ben poca cosa més enllà del compromís de les entitats per salvar la festa.

Els anticapitalistes asseguren que “ningú estava reclamant una festa gran com les d’abans de la Covid-19 i les entitats i la ciutadania estaven predisposades a adaptar-se”. Però asseguren que el govern municipal va restringir la festa de forma unilateral a finals d’agost, amb la decisió de limitar els aforaments a 300 persones com a màxim per espectacle i els horaris fins les 11 de la nit.

La Crida assegura que la reserva d’entrades va ser una “debacle” a causa del límit de 300 persones. La major part de la ciutadania ha quedat fora dels actes perquè no van poder tenir entrades. Però un terç dels que la van aconseguir no es van presentar i tampoc s’explicava clarament, segons la Crida, com podien tornar-les. Per contra, s’han produït aglomeracions sobretot a l’exterior de Fira Sabadell a les tanques de persones que aspiraven a poder entrar si algú fallava.

Botellons

Finalment, asseguren que cada nit hi ha hagut “aglomeracions descontrolades de milers de persones” a causa de la limitació d’horari i manca d’oferta juvenil. Per postres, el castell de focs es va cloure amb l’Eix Macià tallat i sense protocols de seguretat Covid-19, amb grans aglomeracions.

Els anticapitalistes proclamen que la festa ha estat plena de “despropòsits” i “situacions absurdes”. Creuen que si es volien evitar aglomeracions calia tallar molts més carrers al trànsit, esponjar més els espais i permetre la ciutadania gaudir de la festa amb seguretat.

“Han matat la Festa Major ciutadana i popular i han engendrat una Festa Major de postureig i fotografies. Ha estat una FM d’esquenes a la realitat, sense una reacció clara, contundent i necessària davant la violació a una dona el primer dia. I el més greu de tot és que, després de tot el que ha passat, han estat incapaces de mostrar cap mena d’autocrítica. Només saben posar excuses i, davant d’algun conflicte i queixa, la seva resposta ha estat sempre culpabilitzar a un tercer (entitats, aplicacions, treballadors, …)”, assegura Valero.

Els anticapitalistes demanen una reunió monogràfica sobre la Festa Major amb els serveis tècnics per valorar tot el que ha succeït aquests dies.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: tanques a l’exterior de Fira Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.