Foto portada: mantes de les persones sense llar al templet del Parc Taulí. Autor: cedida.

Divergències entre govern i Crida sobre el tracte a les persones sense llar del templet del Parc Taulí

Crida per Sabadell retreu a l’Ajuntament que “convidés a marxar” a un grup de persones sense llar del recinte exterior de l’Hospital Parc Taulí aquest dissabte a la nit. La portaveu del partit, Nani Valero, assegura que un membre del govern els ha confirmat que la Policia Municipal va fer una intervenció al respecte, però des de l’Ajuntament expliquen que només se’ls va anar a informar que l’endemà hi hauria un acte en homenatge a les víctimes de la Covid-19 en aquell mateix espai.

L’acte en memòria de la Covid-19 es va celebrar aquest diumenge al migdia al recinte exterior de l’Hospital Parc Taulí i, el dia abans, membres de l’Ajuntament van dirigir-se a un grup de persones sense llar que hi havia al quiosc modernista per posar-los en coneixement d’això.

A partir d’aquí, les versions de la Crida i el govern municipal es bifurquen: mentre que els anticapitalistes asseguren que l’Ajuntament va intentar desallotjar-los sense oferir-los una alternativa residencial, l’equip de govern redueix les acusacions a una simple actuació informativa i nega rotundament qualsevol voluntat de fer-los fora. De fet, assenyalen que totes les seves pertinences encara estaven allà quan va començar el memorial.

“Minuts abans de l’acte, un membre del govern ens va confirmar que la policia va fer algun tipus de mediació per fer-los fora”, rebat la portaveu de la Crida, Nani Valero.

Prèviament, el dissabte, quan el grup anticapitalista es va assabentar que hi havia hagut una aproximació entre l’Ajuntament i aquest grup de persones sense llar, va demanar explicacions al regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, per saber què estava passant exactament. Encara ara no han rebut resposta, lamenta Valero. Tot i que la Crida desconeix si realment van fer nit allà o no, considera que, en qualsevol dels dos casos, l’Ajuntament hauria d’haver ofert una alternativa residencial a aquestes persones. És per això que titllen de “simbòlic” el compromís del consistori amb el sensellarisme.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: roba i materials de les persones sense sostre al quiosc modernista del Taulí. Autor: cedida.

Comments are closed.