Els regidors de la Crida en primera instància. En segon terme, Vox i el PP. Autor: D.Jiménez.

La Crida vol crear un Observatori de l’Aigua

La Crida per Sabadell portarà al ple municipal una proposta per crear un Observatori de l’Aigua i una audiència pública on es debati la gestió pública d’aquest bé. La formació anticapitalista vol així “garantir una gestió pública transparent i participativa”.

La sequera està generant un cert debat sociopolític al voltant de la gestió de l’aigua en els darrers mesos. La formació anticapitalista, que té tres regidors, vol generar un debat molt més participatiu.

“El desafiament ambiental posa de manifest la fragilitat de l’ecosistema i que la gestió d’un bé com l’aigua pot acabar generant desigualtats, no només ambientals sinó socials. Veiem imprescindible acostar tota la informació a la ciutadania”, assegura la portaveu de la Crida, Anna Lara.

Aquesta formació vol un debat “molt més participatiu” al voltant de la gestió de l’aigua. Portaran al ple una proposta per crear una audiència pública que determini si cal canviar el format de la Taula de l’Aigua, un organisme participatiu no vinculant creat l’any 2018 i que es reuneix dos cops a l’any, o s’ha de crear un altre per assumir, el que seria un Observatori de l’Aigua. “Aquesta figura garanteix el control popular d’un recurs públic i limitat”, assegura Lara.

“A més amb l’audiència pública anunciada a les entitats i amb la participació de la ciutadania garantirem major transparència per part del govern en les accions a realitzar i les dades i per altra una major sensibilització per part de la ciutadania”, afegeix el regidor Oriol Rifer.

La proposta arribarà al ple el proper dilluns. A la mateixa sessió es debatran dos punts més: per una banda l’increment de la tarifa de l’aigua i per l’altra el nou règim sancionador per un consum excessiu.

Més informació:

Els regidors de la Crida en primera instància. En segon terme, Vox i el PP. Autor: D.Jiménez.

Comments are closed.