Treballadors de l'empresa Ingesan, a la porta del ple. Autor: David B.

La Crida vol iniciar les remunicipalitzacions amb el servei de neteja d’equipaments

La Crida per Sabadell vol que l’ajuntament de Sabadell comenci a revertir les externalitzacions que s’han practicat des de fa dècades a la ciutat. Creuen que el servei públic de neteja d’equipaments ha de ser recuperat pel consistori després dels incompliments de l’empresa adjudicatària i el nou procés d’adjudicació, ara segregat en tres parts.

El servei dóna feina a unes 200 persones, bàsicament dones, que netegen equipaments com escoles, pavellons, centres cívics o oficines municipals. L’anterior empresa concessionària, Ingesan, va renunciar a la concessió tal com va ser atorgada. I l’Ajuntament l’ha hagut de tornar a posar a concurs, ara segregada en tres parts de les quals Ingesan en tornarà a guanyar una, tot i que el procés no ha acabat del tot.

La plantilla, per la seva part, que després de diversos intents ha constituït un comitè d’empresa, ha denunciat en repetides ocasions que no es cobreixen les baixes entre altres aspectes. La Crida creu que tal com demanen les treballadores cal municipalitzar el servei i que passi a ser gestionat directament per l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquest procés de municipalització és garantir els drets i les condicions dels i les treballadores i el bon servei per a la ciutat, i alhora estalviar a les arques municipals el benefici industrial que obté l’empresa concessionària”, ha assegurat un dels portaveus de la Crida i actualment regidor de l’Entesa, Maties Serracant.

Serracant afegeix que el govern local ha “desoït en tot moment” les peticions de municipalització que ha fet l’Entesa des de l’adjudicació del contracte actual, fa un any i tres mesos.

Foto portada: treballadores d’Ingesan, a la porta de l’Ajuntament, fa uns mesos. Autor: David B.

4 Comments