Foto portada: candidats de la Crida a l'hort amb Gràcia. Autor: cedida.

La Crida vol potenciar els horts urbans per lluitar contra l’emergència social

Després de presentar la seva llista electoral fa unes setmanes, la Crida per Sabadell, que es presenta com la candidatura rupturista als comicis del 27 de maig, comença a desgranar les seves propostes. En primer lloc, volen potenciar un banc públic d’aliments gestionats pels mateixos usuaris i respondre a les necessitats d’alimentació infantil en períodes no lectius.

La portaveu, Anna Lara, manté que un de cada 20 sabadellencs van recórrer al Rebost Solidari l’any passat, un fet “molt greu i preocupant” que cal combatre des de curt però també des del llarg termini.

Per altra banda, després d’una visita a l’hort urbà i col·lectiu del barri de Gràcia, l’Hort amb Gràcia, la Crida per Sabadell ha fet pública la seva aposta per censar les parcel·les urbanes i agrícoles en desús per impulsar un banc de terres per a ser cultivades. Així volen fomentar el rendiment del sòl agrícola, impulsant horts socials per a l’autoabastiment entre les persones amb necessitats alimentàries i com una forma de generar ocupació. La Crida creu que cal “superar la relació d’alimentació i caritat” i dur a terme iniciatives que lluitin contra l’exclusió “empoderant” la ciutadania.

Surten al carrer

La Crida per Sabadell llença una nova campanya de paradetes informatives que vol arribar a “tots els racons de Sabadell”. L’objectiu és donar a conèixer per “posar fi a l’etapa de corrupció i opacitat i posar Sabadell en mans de la ciutadania”. En aquest sentit han posat un punt de recollida de material al local La Quartera, al barri de Gràcia, i un formulari web per coordinar les peticions. Consideren que ara “és l’hora de sortir al carrer”.

L’Entesa edita 70.000 exemplars del seu diari

L’Entesa per Sabadell, membre fundador de la Crida per Sabadell, ha editat recentment un Diari de valoració del mandat municipal amb una tirada de 70.000 exemplars, a la pràctica, un a cada domicili de la ciutat. Amb aquesta publicació l’Entesa fa balanç de la feina feta, dóna suport explícit a la Crida per Sabadell i fa públics alguns compromisos electorals. El diari s’ha presentat aquest dilluns davant dels mitjans de comunicació. “Contrasta la denúncia del Cas Mercuri i la negativa del PSC de superar aquesta etapa amb la tasca propositiva de l’Entesa, que des de fa 16 anys treballa fent propostes per a la ciutat”, asseguren.

Foto portada: candidats de la Crida a l’Hort amb Gràcia. Autor: cedida.

Comments are closed.