Ana Lara i Nani Valero, Crida. Autor: David B.

La Crida vol que es promocioni l’horta urbana

La Crida portarà una moció al ple del proper dimarts per promocionar l’horta dins de la ciutat, per conscienciar sobre l’agricultura d’autoconsum, fomentar la consciència ambiental o generar espais de trobada veïnal.

La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha manifestat que “cal fixar la mirada en totes les problemàtiques ambientals, tant a les que afecten a la ciutat de forma directa com a les que ho fan de manera indirecta. Per això, per una banda, hem volgut donar suport a una iniciativa legislativa popular per salvar el Mar Menor, molt necessària i, per l’altra, fem una proposta encarada a millorar la nostra ciutat, en l’àmbit de la sobirania alimentària”.

“L’agricultura urbana hauria de ser un dels puntals per a la construcció de ciutats més sostenibles i sobiranes. A més, els horts urbans serveixen per recuperar parcel·les abocades a l’abandonament i fan de barrera al creixement urbanístic desaforat. Els horts urbans exerceixen canvis en els espais i els territoris, ajuden a preservar la biodiversitat, ajuden a prevenir les inundacions i són fonamentals per a mitigar els efectes del canvi climàtic”, assegura Valero.

La formació anticapitalista presentarà el proper dimarts al ple municipal una modificació de l’Ordenança per incloure dues noves opcions d’hort urbà en sòl públic d’una banda sense limitació temporal en sòl amb qualificació de parc o plaça; i per altra amb limitació temporal sobre via a pacificar o tallada al trànsit de vehicles o en parcel·la en desús de propietat municipal.

——————–PUBLICITAT——————-

——————–PUBLICITAT——————-

També plantegen que es digui a terme un estudi sobre possibles localitzacions d’horts urbans a cada un dels set districtes de la ciutat en el termini d’un any i la possibilitat de creació de tanques vegetals amb espècies beneficioses i arbustives. D’altra banda demanen posar en marxa quatre horts urbans en diferents districtes de la ciutat en el termini de dos anys.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Ana Lara i Nani Valero, aquest divendres. Autor: David B.

Comments are closed.