Foto portada: Sánchez, Saura i Farrés. Autor: PSC.

La memòria socialista a Sabadell, segons Simón Saura

L’històric militant socialista Simón Saura ha presentat aquest dimarts el llibre El socialismo en Sabadell al Casal Pere Quart. Saura és una de les veus més acreditades del PSC, ja que va ser regidor durant els primers 20 anys de la democràcia local. Després president dels socialistes. 

Saura al PSC, i l’alcalde Antoni Farrés i la seva mà dreta Antonio Trives pel PSUC i després ICV, van ser els tres únics regidors que van mantenir l’acta des del restabliment dels ajuntaments democràtics l’any 1979 fins l’any 1999. Saura és per tant un històric de la política local.

El seu paper, dins del PSC, abans i després del seu pas per l’Ajuntament, ha estat també de cert far moral. En el seu moment va apadrinar Manuel Bustos com a alcaldable, i va ser un dels seus ferms defensors, tot i que des de l’esclat del cas Mercuri, va prendre-hi distància.

A banda del seu pas per la política institucional i orgànica, Saura és un gran coneixedor del món associatiu local que és soci de bona part de les entitats de la ciutat.

http://bit.ly/2FM2019

En la presentació del llibre, Saura va estar acompanyat per l’exalcalde Juan Carlos Sánchez i la candidata a l’alcaldia l’any vinent, Marta Farrés. Les 337 pàgines del volum són “un compendi de textos i articles d’opinió que donen una visió del que han fet els socialistes al llarg dels anys i fins ara”. “Vol ser una aportació més a la història de Sabadell des de la vessant més socialista”, diu l’històric militant.

“La millor manera de conèixer les nostres arrels com a socialistes és llegir i parlar amb Simón [Saura]. Ell és la memòria del socialisme a Sabadell”, ha afegit Marta Farrés.

El llibre costa cinc euros i està prologat per l’exalcalde Sánchez i compta amb reflexions de Sánchez, també de Manuel Bustos o la propera candidata socialista Marta Farrés.

 

Foto portada: Sánchez, Saura i Farrés. Autor: PSC.

Comments are closed.