Foto portada: dirigents locals durant l'anomenat 'Superdissabte'. Autor: cedida.

La militància convergent aposta per fundar un nou partit

  • El 70 per cent de la militància vallesana aposta per dissoldre Convergència i crear un nou partit.

  • Francesc Homs, validat com a cap de llista a les eleccions generals del 26J.

La militància de Convergència Democràtica aposta per fundar un nou partit polític. Les xifres comarcals són similars a les nacionals i els convergents vallesans i sabadellencs també han votat majoritàriament per crear un nou instrument polític aquest estiu. D’altra banda, s’ha validat a Francesc Homs com a candidat per a les eleccions a Corts del 26 de juny.

Més de 800 militants i simpatitzants han participat en el procés participatiu per definir el futur del Convergència Democràtica de Catalunya, moviment fundat a la Transició per Jordi Pujol i que després es va convertir en el partit polític hegemònic a la Catalunya autonòmica però que ara es dissoldrà per crear un nou instrument polític.

La militància ha tingut la veu aquest dissabte (en el que els convergents han anomenat ‘Superdissabte’ en equivalència als coneguts ‘Superdimarts’ de les primàries als Estats Units). Havien d’escollir si volien fundar un nou partit, com propugna la direcció i l’expresident Artur Mas, o refundar Convergència. Unes 800 persones del sector Sabadell han dit la seva, tot i que només era vinculant l’opinió dels militants, que han estat 459. 321 persones (el 69,9 per cent) han optat per crear un nou partit i 138 votants (el 30,06 per cent) volien mantenir Convergència refundada. En quant als simpatitzants, han votat 348 persones i el 65 per cent han optar per la fundació d’un nou partit i el 35 per cent per refundar CDC.  La cap comarcal de CDC, Núria Colomé, manté que “la gent està contenta de poder participar en com volen que sigui el futur del partit”.

Si no hi ha alteracions de calendari, entre el 8 i el 10 de juliol es preveu el congrés fundacional del partit hereu de Convergència, i a finals de juliol s’escollirà la nova direcció.

Homs, validat com a candidat pel 26J

D’altra banda, també s’han produït les votacions per a les primàries de cara a les eleccions generals del 26 de juny. També com a nivell general, Francesc Homs ha recollit més suports i serà el candidat. Ha tingut 349 vots mentre que la seva contrincant, Sílvia Requena, n’ha obtingut 94. La sabadellenca Lourdes Ciuró, número 3 al Congrés per Barcelona el passat 20D, serà de nou la candidata vallesana. Falta confirmar el seu lloc a la papereta convergent, formació que acudirà per primera vegada i última amb les seves sigles en solitari a unes eleccions.

Foto portada: a l’esquerra, Carles Rossinyol, cap de llista de CDC a Sabadell, Lourdes Ciuró, candidata de CDC Vallès a les eleccions del 26J i German Palacín, cap local de CDC, a la dreta.

Comments are closed.