La PAH demana la dimissió del regidor de Seguretat per un desallotjament

  • La PAH denuncia que un militant va patir un atac de cor després de ser desallotjat d’un habitatge que ocupava.
  • Fonts municipals defensen el desallotjament exprés perquè es va fer en el mateix moment de l’ocupació.

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, més coneguda com la PAH de Sabadell, demana la dimissió del responsable de seguretat del govern municipal, el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez. Segons l’entitat, fa uns dies es va produir el desallotjament “il·legal” d’un habitatge. L’ocupant va patir un atac de cor posterior que el va portar a la sala d’operacions. Fonts municipals asseguren que els van desallotjar en el mateix moment que van entrar a l’habitatge. És a dir, ‘en calent’.

El desallotajament es va produir el passat 4 d’agost al número 7 del carrer Mare de les Aigües, al barri de la Concòrdia. Agents de la Policia Municipal van desallotjar una família amb dos menors d’un habitatge que, segons la PAH, havien ocupat amb anterioritat. Pocs dies després, el pare de la família, de nom Jbari i militant de la PAH, va ingressar a l’hospital Parc Taulí per un atac de cor que el va portar a la sala d’operacions.

L’home desallotjat a l’hospital Parc Taulí. Font: PAH Sabadell.

La PAH assegura que el desallotjament es va produir sense ordre judicial. El van decidir i ordenar directament des de la Policia Municipal. Segons la PAH, la família havia ocupat l’habitatge feia dies. Fonts municipals asseguren que es va tractar d’una ocupació ‘en calent’. Els agents hi van anar perquè va saltar l’alarma de l’habitatge i, a més, els Mossos no van poder actuar en aquell moment. La plataforma acusa els agents d’anar incorrectament identificats i de tenir una actitud agressiva contra els membres de la plataforma que es van concentrar a les portes de l’immoble per aturar el desallotjament, sense èxit en aquesta ocasió.

La família va ser reallotjada en una habitació d’hostal. És el mateix allotjament, asseguren les fonts municipals, on la mateixa família estava allotjada pels serveis socials fins l’ocupació. Quatre persones hi “malviuen sense cuina”, denuncia la PAH.

Atac de cor i operació

Posteriorment, l’home va patir un atac de cor i va ser ingressat al Parc Taulí, on va ser operat. 10 dies després, i amb l’home fora de perill, la plataforma demana la dimissió del regidor de Seguretat, el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial Jesús Rodríguez, i també critiquen tant el regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, com l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per dir una cosa i fer una altra. Segons la PAH, s’ha executat un desallotjament contra una família en risc d’exclusió residencial, cosa a la que tant Cortés com Farrés es van comprometre a no fer.

“Aquesta vegada gairebé ens costa la vida d’un dels nostres i no ho tolerarem ni ho deixarem passar”, assegura la PAH en un comunicat publicat a les xarxes socials.

Exigeixen que totes les famílies que “malviuen” en pensions siguin reallotjades en habitatges dignes”, reivindiquen que cal expropiar els pisos buits a grans tenidors, demanen la suspensió dels desnonaments i reiteren que el tinent d’alcaldessa Rodríguez ha de dimitir.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, en un ple municipal. Autor: David B.

Comments are closed.