La Plataforma per la Llengua demana la llibertat de Carme Forcadell

La Plataforma per la Llengua ha organitzat una concentració per demanar la llibertat de Carme Forcadell, qui, a més, va formar part de la fundació de la Plataforma a Sabadell. A l’acte a la plaça Sant Roc, en què han assistit un centenar de persones, han denunciat la situació judicial, que consideren injusta, en què es troba la política sabadellenca. Alhora, també han aprofitat per demanar la llibertat de la resta dels polítics que es troben a la presó i el retorn dels exiliats.  

La Plataforma per la Llengua ha demanat la llibertat de Carme Forcadell, a qui la directora de la Plataforma, Neus Mestres, considera “amiga i veïna”, a més de figura “referent per la defensa del català i la cultura”. Alhora, la directora ha aprofitat l’acte per denunciar la situació judicial en què es troba Forcadell, donat que considera injusta la revocació del seu tercer grau. Tot i que al gener l’expresidenta del Parlament va aconseguir la semillibertat, a l’abril aquest grau li va ser revocat, pel que no pot sortir de la presó de Wad-ras, a Barcelona.

“Fa poc de dos mesos ens trobàvem aquí amb ella, i ara, de cop, això no ho podem fer, pel que no podem treballar conjuntament per la llengua. És per això que demanem la seva llibertat immediata, així com l’amnistia general per a tots els presos i exiliats polítics”, ha explicat Mestres.

Idea que ha remarcat, Marc Monràs, membre històric de Plataforma per la Llengua de Sabadell, qui, per la seva part, ha destacat la trajectòria de Forcadell i la qualificat com “una equació sense cap incògnita. Carme, igual a llengua, més cultura, més nació, igual a política de país”.

A l’acte, a més, han assistit representats municipals i autonòmics dels partits Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP, per donar suport a la política sabadellenca.

Foto portada: un moment de la concentració d’aquest divendres per demanar la llibertat de Carme Forcadell. Autor: David B.

Comments are closed.