Entrega de guardons a l'acte institucional de la Policia Muncipal, aquest divendres. Autora: Lucia Marin

La Policia Municipal celebra el seu acte institucional, tres anys després

L’acte institucional de la Policia Municipal, on l’Ajuntament i el propi cos destaquen la tasca dels agents de seguretat a la ciutat, s’ha celebrat aquest divendres a Fira Sabadell. És la primera edició des de l’esclat de la pandèmia i l’alcaldessa, Marta Farrés, els ha agraït la feina que desenvolupen per se i, especialment, la realitzada durant els darrers dos anys, condicionats per una llarga llista de restriccions. En aquesta mateixa línia i a diferència d’altres anys, també hi ha hagut una menció especial per a les empreses que van col·laborar altruistament amb la policia per atendre a terceres persones durant les primeres onades de Covid.

“Els vull agrair de tot cor la feina excel·lent que van fer en aquell moment i, sobretot, per fer-nos sentir acompanyats en aquests moments tan durs”, ha expressat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en referència a la funció de la Policia Municipal durant la pandèmia. L’acte institucional d’aquest cos de seguretat, que també ha dedicat un reconeixement als Mossos d’Esquadra i a la Policia Nacional, s’ha celebrat aquest divendres a la tarda a Fira Sabadell. Marta Farrés i el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, han volgut expressar en nom de tot l’Ajuntament el seu agraïment a aquest servei municipal i, en concret, distingir la tasca realitzada en època de confinaments, aforaments limitats, mascaretes obligatòries i tocs de queda.

Acte institucional de la Policia Municipal, aquest divendres a Fira Sabadell. Autora: Lucia Marin.

Igual que en les anteriors edicions, aquest divendres hi ha hagut tota mena de reconeixements: a l’eficàcia en la resolució de conflictes, a la responsabilitat i capacitat de treball o a la trajectòria professional, entre altres. Per tot plegat, els guardonats han descrit l’ofici de policia a través de valors com la passió, l’orgull, la responsabilitat, la companyia o la lluita i aquest divendres han recordat algunes de les actuacions que més els han marcat durant el seu temps en el càrrec.

Treball en xarxa

Tal com ha apuntat Farrés i l’intendent major de la Policia Municipal de Sabadell, Joan Antoni Quesada, l’objectiu d’aquest acte és reconèixer les qualitats dels agents que han ajudat a enaltir i projectar el nom d’aquest cos per repercutir favorablement a la ciutadania de Sabadell. En aquest sentit, també s’ha reconegut la col·laboració de l’Institut Les Termes i de l’Institut Miquel Crussafont així com de diferents empreses i entitats que han col·laborat amb la Policia Municipal en una època especialment complicada; com van ser les primeres onades de la pandèmia, repletes de restriccions.

“La pandèmia ens ha marcat molt”

Un vídeo del centre de Sabadell absolutament buit, del campament militar habilitat a la Pista Coberta de Catalunya, dels cotxes patrulla que circulaven pels carrers de la ciutat advertint amb un altaveu el perill que suposava el coronavirus i dels EPIs desinfectant els bancs de les places, entre moltes altres fases de la pandèmia, ha obert el primer acte institucional de la Policia Municipal de Sabadell després de l’aparició d’aquest virus. Justament per aquest motiu, pel risc del contagi, l’escenari d’aquesta commemoració s’ha traslladat a l’auditori de Fira Sabadell (tradicionalment se celebrava al Centre Cívic de Sant Oleguer).

“Gràcies a la contribució de gent anònima que ens va subministrar equipaments vam poder continuar la nostra feina davant una situació desconeguda i complexa. És un acte de reconeixement a la nostra feina després de tres anys sense poder-ho fer per la pandèmia”, ha destacat l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada.

De fet, la pandèmia ha estat un dels punts més destacats per les diferents autoritats que han expressat la seva experiència davant un auditori absolutament ple (entorn les 1.000 persones) aquest divendres a la tarda. Però, les campanyes de sensibilització de Trànsit així com els successos quotidians també han centrat bona part dels discursos institucionals. Tot i els elogis exposats aquest divendres, en el 174è aniversari del cos, el sindicat de la Policia Municipal i Cos dels Mossos d’Esquadra ha organitzat diverses protestes per reclamar majors recursos i millors condicions laborals i, respecte a això, Farrés ha expressat el seu compromís a posar solucions a les mancances que denuncien (més info: ‘El Sindicat de la Policia Local es mobilitza contra el govern Farrés‘).

Foto portada: Entrega de guardons a l’acte institucional de la Policia Muncipal, aquest divendres. Autora: Lucia Marin.

Comments are closed.