Presentació Pla d'Acció Social

L’Ajuntament crearà el Consell d’Acció Social en el marc del Pla Estratègic d’Acció Social

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, van presentar divendres el Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS). Aquest és un projecte que en deu anys pretén reduir les desigualtats en favor de l’equitat i la justícia social, segons el regidor d’Acció Social.

El Pla Estratègic d’Acció Social és, en paraules de l’alcalde Fernàndez, “molt rellevant per la ciutat perquè assegura que durant deu anys, sigui quin sigui el partit polític que governi la ciutat, se seguirà aplicant”. El ple municipal va aprovar dijous el PEAS amb el suport del tots els grups polítics. (més info: ‘El ple de setembre, en 7 claus‘).

Actualment l’ajuntament de Sabadell té 12.139 expedients oberts de persones que reben ajuda del consistori. Tenint en compte que cada expedient és una família, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que el nombre de persones ateses és “una barbaritat”. El regidor republicà creu que, a hores d’ara, “ja ha passat el pitjor per l’impacte de la crisi, però ara en surten les conseqüències” i assegura que la possibilitat de cronificar-se és molt alta.

El Pla Estratègic d’Acció Social està dividit en quatre pilars:

  1. Millorar la resposta a l’emergència social i les necessitats bàsiques.
  2. Apoderar la ciutadania i millorar la inserció social i laboral de persones amb risc d’exclusió.
  3. Millorar la qualitat de vida de la infància i l’adolescència
  4. Fomentar l’autonomia personal i promoció de la salut en les persones amb risc d’exclusió.

Aquests quatre pilars recullen un total de 14 objectius estratègics, 77 d’específics i 24 objectius de millores organitzatives de la pròpia administració local. En l’elaboració del pla hi han participat 56 entitats i més d’un centenar de professionals de diferents àrees del consistori.

Un dels aspectes més destacats d’aquest projecte i on l’Ajuntament vol incidir més és en el seguiment i l’avaluació del desplegament del PEAS. Per a fer-ne el seguiment crearan el Consell d’Acció Social i grups de seguiment formats per les entitats d’acció social, un altre de professionals i un últim dels grups municipals. Per a avaluar l’aplicació del pla, Gabriel Fernàndez s’ha compromès a rendir comptes. Anualment s’elaborarà un quadre amb els indicadors bàsics de l’atenció social i una memòria de resultats. L’alcalde de Sabadell ha remarcat que el Pla Estratègic d’Acció Social “és el primer producte del laboratori d’innovació i desenvolupament social que és Sabadell”. El PEAS es pot consultar clicant al web de l’Ajuntament.

Ciutadans (C’s) espera que el govern local “impulsi i compleixi” els seus objectius

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, ha celebrat l’aprovació unànime del pla per part de tot el ple municipal. Alhora adverteix el govern local que ara “té el repte de convertir-lo en un document útil”. La formació taronja espera que el PEAS no quedi en paper mullat, com recorden que va passar amb una moció sobre l’accessibilitat dels parcs infantils per a tots els nens i nenes que, malgrat rebre el suport de tots els grups municipals fa sis mesos, encara no s’ha tirat endavant.

Foto portada: Juli Fernàndez i Gabriel Fernández. Autor: David B.

Comments are closed.