L’Ajuntament es persona finalment al cas Mercuri… tres anys després

Gairebé tres anys després de l’esclat del cas Mercuri, i més de dos anys després de la personació de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció com acusació popular, finalment l’ajuntament de Sabadell es personarà com acusació particular en la investigació. El tràmit es va formalitzar el passat dimecres.

Amb data de 30 de setembre de 2015, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) va signar el decret d’alcaldia pel qual es resol comparèixer en nom de l’Ajuntament com a acusació particular en les diligències prèvies 470/2010 que s’investiguen als Jutjats de Sabadell. Dit d’una altra forma, l’Ajuntament es persona com a part perjudicada en el cas Mercuri, la investigació de presumpta corrupció amb epicentre al consistori que va acabar amb la carrera política de l’exalcalde socialista Manuel Bustos i bona part del seu equip de govern.

Aquest dilluns la Junta de Govern, on hi assisteixen amb veu però sense vot els portaveus de l’oposició, donarà compte del decret d’alcaldia. La personació com acusació particular ve de lluny. Dos anys després d’esclatar el cas, i amb un ple amb majoria opositora, finalment al ple de desembre de 2014 es va aprovar el pas amb els vots a favor de CiU, PP, Entesa, EUiA, ICV i dos regidors no adscrits. L’únic vot en contra va ser dels regidors del PSC.

Des d’aquell moment, amb un govern encara socialista, fins ara, amb el bipartit ERC-Crida i el compromís d’accelerar la personació, s’han fet els estudis previs per decidir quin camí seguir.

Foto portada: investigadors entrant al consistori el 27 de novembre de 2012, dia de l’Operació Mercuri. Autor: David B.

Comments are closed.