L’Ajuntament penjarà la bandera tricolor pel 90è aniversari de la Segona República

La Junta de Portaveus Extraordinària ha aprovat que el pròxim dimecres 14 d’abril, com a acte commemoratiu pel 90è aniversari de la Segona República, pengi de la façana de l’Ajuntament la bandera tricolor republicana. No penjarà aquest any l’estelada, com sí volien els partits independentistes.

La proposició de penjar la bandera republicana ha estat presentada a la Junta de Portaveus Extraordinària per part del govern municipal (PSC-Podem).

No hi haurà estelada al balcó

No obstant això, aquesta no ha estat l’única proposta que s’ha realitzat, ja que des de l’oposició els tres partits independentistes, Esquerra Republicana, la Crida i Junts per Sabadell han presentat esmenes perquè, a més de la bandera tricolor republicana, també es pengessin l’estelada i una rèplica de la pancarta original, en la qual es podia llegir “visca la república”. Les esmenes dels partits opositors, però, no s’han acceptat, pel que finalment només hi haurà penjada la bandera republicana amb els colors groc, vermell i morat.

L’any 2018, amb el quatripartit i amb Maties Serracant (Crida) a l’alcaldia, l’estelada sí va penjar del balcó municipal. Aquell any, el PSC, ara a l’alcaldia, va acusar Serracant de “prostituïr” el 14 d’abril. La bandera tricolor, vermella, groga i morada, és evidentment emblema del període republicà, ja que en va ser la bandera oficial. Però l’independentisme argumenta que també ho és l’estelada. Durant la Guerra Civil, l’estelada va ser l’ensenya del Regiment Pirinenc número 1, la 556 Brigada Mixta, l’antiga columna Macià-Companys, i la Columna Volant Catalana.

Més informació:

Foto portada: Rellotge de l’Ajuntament aturat. Autor: David B.

Comments are closed.