Foto portada: concentració de l'ANC a la plaça Sant Roc pel cas Villarejo. Autor: David B.

L’ANC sobre les declaracions de Villarejo: “Val la pena desenterrar el que va passar”

  • Villarejo ha assegurat que té proves per demostrar que el CNI estava implicat en els atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d’agost del 2017.
  • Alguns partits demanen reobrir la investigació del vincle entre el 17-A i el CNI per comprovar si les acusacions de Villarejo podrien ser certes.

Les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, han generat un acte de rebuig a la plaça Sant Roc, convocat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i secundat per un centenar de persones. Un dels representants de l’ANC a Sabadell, Jordi Folch, ha denunciat que “el govern actual, el govern del PSOE, no ha permès que s’investiguin els fets. Per què? Perquè també té les mans tacades de sang”; una acusació que també ha dirigit al Partit Popular (PP) del 2017, presidit per Mariano Rajoy.

“Probablement, la intenció no era en absolut provocar un atemptat, però sí provocar la sensació de risc perquè Catalunya sentís la necessitat de la protecció de l’Estat”, va dir l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, aquest dimarts. Ahir, dimecres, ERC, Junts, la CUP i el PDeCAT, juntament amb BilduBNG i Més Mallorca, van registrar una petició perquè el Congrés dels Diputats creï una comissió d’investigació sobre aquesta qüestió; però la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, assegura que “Villarejo no té cap credibilitat i que té una llarga trajectòria d’intentar sembrar ombres de sospita sense aportar mai proves”. I aquest dijous, l’Assemblea també hi ha dit la seva a la plaça Sant Roc:

“Ara sentirem que en Villarejo no té credibilitat, quan s’ha relacionat amb alts càrrecs, ministres i grans empresaris treballant per a ells i per a les seves idees i aleshores sí que era creïble. O que sense proves és molt fàcil fer denúncies; quan les proves les tenen ells, segrestades sota secret de sumari. Ara sentirem moltes coses, però val la pena que desenterrem el que realment va passar i com va passar per saber la gravetat del que estem parlant”, ha reblat Jordi Folch.

En aquest sentit, Folch ha apel·lat al govern espanyol dient que “tots aquells que ho defensin sense voler esclarir-ho, en són còmplices i ataquen directament al poble català”. Per aquest motiu, l’acusa de “tenir les mans tacades de sang”; una acusació que també ha dirigit al PP de Mariano Rajoy:

“De tot això, l’estat espanyol, tal com ja s’havia pronunciat el senyor Margallo [el ministre d’Afers Exteriors d’aleshores] dient que a l’agost passarien coses a Barcelona, n’estava assabentat. Això vol dir que, com a mínim, ho van permetre”.

Folch ha acabat el seu manifest amb l’esperança que els partits i entitats independentistes traslladin una resposta “unànime” i “de país” a aquests fets. Aquesta setmana, després de les declaracions de Villarejo, hi ha hagut concentracions a diferents ciutats catalanes; aquest dijous, a Sabadell.

Foto portada: la concentració d’aquest dijous a la plaça Sant Roc, convocada per l’ANC, entorn el cas Villarejo. Autor: David B.

Comments are closed.