Fàbrica Artèxtil. Autor: David B.

L’Artèxtil torna al ple: ara per ampliar els elements protegits de l’equipament

L’antiga fàbrica situada al peu de la Gran Via, l’Artèxtil, tornarà a ser un dels temes de debat al pròxim ple municipal. Aquest dimarts, els diferents partits polítics votaran la modificació del Pla General d’Ordenació d’aquest conjunt protegit pel seu valor patrimonial amb la intenció d’incorporar dos elements més: la torre de la nau i el seu volum adjacent. Tal com ha anunciat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, el document actual “no s’ajusta a la realitat” i per això n’han realitzat un altre “de més acurat”.

La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, ha exposat que l’actual pla general d’ordenació del conjunt que afecta l’Artèxtil “no s’ajusta a la realitat d’alguns edificis i no cataloga com a elements protegits la torre situada enfront de la Gran Via així com el seu edifici annex”. Per això i tenint en compte la intenció d’implantar un campus universitari en aquesta nau protegida, el ple d’aquest dimarts portarà a votació les modificacions que suggereix un estudi patrimonial “més acurat”. La principal proposta és que també es preservin aquests dos elements (la torre i l’edifici adjacent) i, en total, l’àmbit d’actuació afectaria una superfície de 8.546 metres quadrats. Cal tenir en compte que el fet de ser un patrimoni protegit significa que hi ha alguns elements que no es poden remodelar, com el sostre o determinades parets. En general, però, l’estètica de l’Artèxtil continuarà sent la mateixa, segons ha avançat la regidora en la Junta de Portaveus.

En paral·lel, també hi ha prevista la reforma de la cruïlla entre Gran Via i Quevedo (en el tram entre el carrer Vidal i el carrer Covadonga). Aquest projecte ha de permetre la creació d’una nova plaça a l’antic pati de l’Artèxtil alhora que l’eliminació del pas soterrat en aquesta zona.

Més info:

Foto portada: Fàbrica Artèxtil. Autor: David B.

Comments are closed.