Foto portada: Assemblea Oberta, aquest dissabte. Autor: David B.

L’Assemblea Oberta tindrà part de la llista electoral el 14 de març

Segona reunió del grup Assemblea Oberta, format per militants i simpatitzants d’esquerra, amb una gran presència de persones a l’òrbita d’ICV i d’EUiA. L’assemblea ha aprovat el seu codi ètic: el mateix que Guanyem Barcelona (ara Barcelona en comú).

El membre del grup impulsor de l’Assemblea Oberta, Miquel Àngel Claveria, ha reconegut que la unió de les esquerres cada dia és més difícil a la ciutat.

Veiem com està la situació tirarem endavant amb les forces que ja ens donen suport: ICV, EUiA Joves d’Esquerra Verda, Front Cívic, Unir l’esquerra alternativa i gent a títol individual”.

La trobada ha aprovat una coordinadora per proposar el 14 de març una llista electoral. Claveria manté que “és el mateix model que s’ha fet servir a Barcelona per Guanyem”. Així que el 14 de març es tindran entre els sis i els 10 primers noms de la llista. Tot i així han dit que “fins l’últim minut farem tots els esforços per tenir una candidatura el més àmplia possible”. L’assemblea Oberta s’ha inclòs en el codi ètic de Guanyem a Barcelona. “Volem garantir la no professionalització de la política”, va dir Claveria.

ICV sobre el conflicte a EUiA

Un dels assistents a la trobada del centre cívic de Sant Oleguer ha estat el copresident d’ICV, Josep López. En relació a la guerra oberta als socis de coalició (EUiA) ha dit que seran “respectuosos” amb la decisió final d’EUiA. En aquest sentit, López però ha introduït un matís: ICV serà respectuosa amb la decisió que prengui EUiA “en el seu conjunt “. “No hi ha organitzacions locals”, ha reblat quan se la preguntat què volia dir exactament.

El conflicte enfronta l’actual portaveu municipal Marisol Martínez, amb el suport de l’assemblea local, i el guanyador de les primàries del passat diumenge, Edu Navarro, amb el suport de la direcció a Barcelona. Cal destacar que entre els membres que han coordinat la segona trobada de l’Assemblea Oberta es troba en lloc destacat Edu Navarro.

Foto portada: Assemblea Oberta, aquest dissabte. Autor: David B.

11 Comments