L’Entesa demana la suspensió del cap de la Policia Municipal

  • Exigeixen el cessament o dimissió de tot els càrrecs electes i de confiança imputats.

  • Reclamen també una revisió en profunditat del funcionament de la Policia Municipal.

L’Entesa per Sabadell ha exigit al nou alcalde que prengui mesures cautelars per suspendre el cap de la Policia Municipal de les seves responsabilitats per evitar que el màxim comandament del cos recaigui en una persona imputada.

L’Entesa per Sabadell ha demanat de manera reiterada en els darrers mesos el cessament o dimissió de tots els càrrecs electes i càrrecs de confiança imputats en el Cas Mercuri per delictes contra l’administració pública, per tal d’allunyar de l’Ajuntament tota sospita d’implicació en aquesta trama de corrupció.

Obertura d’expedient disciplinari

Per aquesta raó, l’Entesa ha demanat que s’obri un expedient disciplinari al cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran Macho. Expedient que quedaria paralitzat fins que es resolgui el procés penal del Cas Mercuri, però que permetria aplicar la suspensió temporal de les seves funcions. Aquesta mesura permetria nomenar un nou cap de policia, a partir del nomenament d’un inspector o creant una nova plaça d’intendent.

Tanmateix, l’Entesa per Sabadell ha reclamat al nou govern municipal una revisió en profunditat del funcionament de la Policia Municipal, ja que s’està allunyant del model de policia comunitària i no respon a les necessitats de la ciutat. També caldria revisar en profunditat l’organització interna de la Policia Municipal i evitar el malestar existent entre la plantilla.

Foto portada: Soler i Domínguez, a la roda de premsa. Autor: Entesa per Sabadell.

One Comment