Quílez

Les 3 peticions de CC.OO sobre el cas Mercuri

  • La secció sindical de Comissions a l’Ajuntament aprova una resolució demanant dimissions.

  • Asseguren que la “paràlisi” municipal no ha d’anar en contra dels drets laborals.

La secció sindical de Comissions Obreres a l’ajuntament de Sabadell, el principal sindicat al consistori, demana que els càrrecs de confiança imputats pel cas Mercuri siguin cessats i els funcionaris imputats apartats. Es dirigeixen en especial als tres càrrecs de confiança imputats: Montserrat Costa, Xavier Izquierdo i Manuel Somoza.

La secció sindical de Comissions Obreres ha fet aquest dimecres una assemblea al casal Pere Quart. Segons el president de la Junta de Personal municipal, Enric Quílez, s’hi han aplegat unes 150 persones. De la trobada s’ha derivat una resolució amb tres peticions clares al consistori pel cas Mercuri. Son les següents:

1. Els càrrecs de confiança han de ser cessats

Comissions Obreres demana que els càrrecs eventuals de designació directa imputats per la presumpta xarxa de corrupció siguin cessats per l’Ajuntament.

Demanem que els imputats en la presumpta xarxa de corrupció del cas Mercuri dimiteixin dels seus càrrecs. Concretament els càrrecs eventuals, els quals sols tenen funcions d’assessorament segons marca la llei. Tant sols així podrem garantir el bon funcionament de la institució i recuperar la confiança en els nostres caps”, assegura la resolució.

Sabadell té tres càrrecs de confiança imputats: la cap de Presidència, Montserrat Costa, el coordinador d’Espai Públic, Xavi Izquierdo, i el cap d’Urbanisme, Manuel Somoza. Els tres van ser cessats de forma automàtica al renunciar Manuel Bustos a l’alcaldia. L’alcalde en funcions, Juan Carlos Sánchez, els ha incorporat de nou de forma temporal fins l’elecció del nou alcalde i l’elaboració d’un nou equip de govern.

2. Els funcionaris imputats han de ser apartats de servei

D’altra banda, el sindicat també demana que els funcionaris imputats siguin apartats de les seves funcions “com s’ha fet en altres ocasions amb funcionaris imputats per altres raons”. “No entenem com existeix aquesta diferència de tracte que nosaltres qualifiquem de privilegi”, diuen. Pel cas Mercuri, hi ha imputada una arquitecta i també el cap de la Policia Municipal.

No podem tenir un cap de la Policia Municipal imputant i manant. Però això que és? Se l’ha d’apartar de les seves funcions”, diu Quílez.

Quílez recorda que és un pas que s’ha fet altres vegades. S’aparta el funcionari de la seva tasca mantenint el sou fins que s’aclareixi el que ha passat.

3. Expedients informatius als funcionaris que surten al sumari

La secció sindical també vol saber si hi ha funcionaris que tot i no estar imputats s’han extralimitat en les seves funcions. Per això, volen que s’obrin expedients informatius per tots els funcionaris i treballadors públics que estiguin involucrats. “Com a mínim l’Ajuntament ha d’investigar i saber que han fet”, diu Quílez. A mesura que es va obrint el secret de sumari, es van coneixent nous noms de persones que, tot i no estar imputades, apareixen en les converses.

Finalment, el sindicat demana tolerància zero amb la corrupció i una transparència real i no formal en la gestió municipal. “Que surti ja d’una vegada tot el que ha de sortir”, diu Quílez.

Conflicte laboral

Pel que fa al conflicte obert amb l’ajuntament pel nou conveni (que va véncer l’any 2011), asseguren que encara no hi ha hagut cap reunió. El conveni actualment està prorrogat. Creuen que la direcció de Recursos Humans del consistori vol anar laminant els acords “aprofitant l’actual situació de paràlisi política” en el nostre Ajuntament.

No volem que la presumpta corrupció que estem patint en el nostre Ajuntament repercuteixi en els nostres drets i es traslladi en més acomiadaments, retallades de sou i pèrdua de drets laborals i social”, diu el text.

Cal recordar que l’ajuntament de Sabadell va acomiadar el mes de juliol una vintena de treballadors laborals com a conseqüència del pla d’estalvi aprovat a causa de la morositat municipal.El president de la Junta de Personal assegura que “estem patint retallades com a treballadors i com a usuaris dels serveis públics. A sobre ara hi ha quatre que fiquen la mà a la caixa. Ja està bé”, finalitza.

Foto portada: El president de la Junta de Personal municipal, Enric Quílez (dreta), en una protesta a l’Ajuntament. Foto: J.d.A.

One Comment