‘Les fonts de la Via Alexandra quan s’arreglen?’, es pregunta de nou Cs

S’està convertint en un clàssic de l’estiu: el grup municipal de Ciutadans reclamant que es reparin les fonts ornamentals o zona d’aigua de la Via Alexandra, al barri de Can Rull. No falta gaire portin 10 anys sense funcionar. Gairebé més temps del que van arribar a estar en perfecte estat de revista. Ciutadans ho criticava amb el quatripartit i li reclama per tercer estiu consecutiu a Marta Farrés.

Reparar-les no ha de ser senzill ni econòmic, i més amb el temps que ha passat. Ciutadans recorda que l’any 2019 Farrés es va comprometre a arreglar la font i de moment res de res. Aquell mateix estiu, només arribar Farrés a l’alcaldia, es van redoblar esforços per posar al dia la zona d’aigües de la plaça Sant Roc. Però a Can Rull encara no s’ha fet res segons Cs.

“Farrés es van afanyar en el seu moment per arreglar la font de l’Ajuntament en la plaça Sant Roc, encara que ja hi havia un altre assortidor funcionant a 15 metres però no han estat capaços d’actuar per a reparar la font de Can Rull en tres estius”, assegura el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández.

Cs considera que els barris estan, segueixen, oblidats. Hi ha un “greuge”, diu: els ciutadans pateixen un millor o pitjor manteniment en funció de la zona on viuen. “Hem de potenciar el verd a les nostres ciutats, però també el blau de les aigües, més a l’estiu, per a crear entorns urbans més agradables”, finalitza de nou Hernández.

Sabadell verd i blau

L’Ajuntament ha aprovat en aquest mandat una proposta per ampliar les zones verdes i els punts d’aigua a la ciutat. El projecte del Parc de les Aigües a Can Llong, i del Passeig de la plaça Major, al Centre, contemplen brolladors d’aigua. Però de moment les fonts de l’anomenat parc de Tierno Galván de Can Rull en queden fora.

Foto portada: la zona d’aigues de la Via Alexandra, completament buida. Autor: cedida.