Les joventuts d’ICV demanen canvis a Iniciativa i refer ponts amb Entesa i EUiA

  • Les Joventuts d’Esquerra Verda renoven la seva coordinació, ara exercida per Joan Carles Claveria i Mireia Martí.

  • Demanen regeneració interna a ICV i buscar acords amb Esquerra Unida, i l’Entesa per Sabadell.

Joves d’Esquerra Verda, la branca juvenil d’Iniciativa per Catalunya Verds, ha renovat aquest dissabte la seva coordinadora, que ara encapçalen Mireia Martí i Joan Carles Claveria. En clau política local, demanen més radicalitat democràtica a ICV i també refer pont amb Esquerra Unida i Alternativa, i també amb l’Entesa per Sabadell.

La nova coordinació dels Joves d’Esquerra Verda ha estat escollida per unanimitat, segons la formació. De fet, només hi havia una candidatura, que s’ha refrendat. També s’ha aprovat per unanimitat l’informe de gestió i el document d’estratègia elaborat per l’equip anterior. D’altra banda, s’ha aprovar una resolució a favor d’un major aprofundiment democràtica a Iniciativa per Catalunya Verds de Sabadell.

A nivell intern, la resolució reconeix el treball d’aprofundiment democràtic que ha fet la nova direcció local ecosocialista, presidida per Josep López i Naila Caballero, des del mes d’octubre de l’any passat. Així mateix, s’insta la direcció local a treballar per “l’obertura del partit, la seva transparència total i la seva regeneració política de formes i de lideratges”.

Creiem que també és molt important la regeneració de càrrecs i persones, i passar progressivament dels lideratges unipersonals als lideratges col·lectius i rotatius. Tots aquests mecanismes també són imprescindibles per a fomentar la unió de les esquerres i aconseguir posar els objectius polítics col·lectius per sobre dels interessos personals o partidistes”, assegura el text.

A escala externa, demanen “treballar per la confluència i la unió de les esquerrres a la ciutat, especialment en les relacions amb Esquerra Unida i Alternativa (la coalició roig i verda està trencada des de l’any 2011 a Sabadell, amb dos grups municipals de dos regidors cadascun), així com també amb Entesa per Sabadell”. L’esquerra alternativa es va presentar unida sota unes mateixes sigles per última vegada l’any 1999, quan Dolors Calvet va encapçalar la llista electoral de l’embrionària Entesa per Sabadell. Però va ser el socialista Manuel Bustos qui va guanyar les eleccions i va ser escollit alcalde. L’any 2003 l’Entesa i ICV-EUiA van ja anar per separat, com també l’any 2007 i 2011. El que va ser l’espai polític del farresisme a Sabadell es va esmicolar més després de les eleccions de 2011, amb la trencadissa entre ICV i EUiA i els seus grups municipals, personalitzada en les males relacions de l’ecosocialista Carme Garcia i la comunista Marisol Martínez.

Finalment, en la seva ressolució els Joves d’Esquerra Verda consideren imprescindible articular i participar en els moviments socials, establint relacions constructives.

Foto portada: Claveria i Martí, aquest dissabte. Autor: JEV.

3 Comments