Manifestació CUP

L’esquerra independentista celebra l’Onze de setembre

Unes 150 persones s’han aplegat a la manifestació convocada per les organitzacions de l’esquerra independentista del Vallès Occidental sota el lema Desobeïm per la Independència.

La marxa, convocada per la CUP Vallès Occidental, Endavant, Arran, Alerta Solidària i el sindicat COS, ha partit de la plaça Marcet a les 20:30 hores, amb mitja hora de retard respecte a l’horari previst. Darrera una gran pancarta amb el lema Desobeïm per la Independència,  els manifestants han baixat per la Via Massagué entre consignes com ara: Ni Espanya, ni França, Països Catalans! Sense desobediència no hi ha independència! Crear, Lluitar, Poder Popular! o Alerta Esquerra i Convergència se’ns acaba la paciència!

A l’alçada de la parròquia de la Puríssima un grup de manifestants ha penjat una pancarta davant de l’església amb el text Fora rosaris del nostres ovaris. Absolució de les feministes encausades. Després la manifestació ha girat pel carrer Les Valls i el carrer de Gràcia on la seu central del BBVA ha estat profusament encartellada amb lemes com Deute o Vida i Sostre i Treball entre crits de Contra el capital, guerra social! o Anticapitalistes! Entre les places Sant Roc i Dr. Robert s’ha cremat una pancarta de paper amb dibuixos i símbols al·lusius a la Unió Europea.

Mesos decisius 

Finalment, Montse Venturós, alcaldessa de Berga,  no ha pogut assistir a l’acte polític de la plaça del Doctor Robert tal i com estava anunciat,. En substitució seva ha intervingut, Maria Rovira regidora de la CUP a l’ajuntament de Barcelona. Rovira ha assegurat que ens trobem davant uns “mesos decisius per avançar cap a la independència o cap a la traïció”. Així mateix ha reivindicat els “30 anys de lluita de l’esquerra independentista” i que ara els seus objectius són garantir l’avenç del procés independentista i construir la unitat dels Països Catalans socialistes i feministes. També ha advertit de les dificultats d’un procés que s’enfronta als aparells judicials, militars i policials de l’Estat espanyol i al seu control mediàtic.

Després de reivindicar el dret d’autodeterminació i la legitimitat democràtica del mateix, ha afirmat que només manca la “voluntat política” per tirar-ho endavant. Un camí que, al seu parer, passa per la “unilateralitat i la desobediència”. Ara no es tracta –afegí- de donar “confiança sinó de emprendre accions col·lectives” per avançar cap a la ruptura amb l’Estat que només serà possible mitjançant la claredat en el camí, la desobediència i la mobilització popular.

Després d’una breu actuació musical han pres la paraula la sabadellenca Georgina Monge en representació del moviment feminista vallesà i l’egarenca Laura Gràcia en nom de l’organització juvenil Arran. L’acte ha finalitzat amb el cant, puny en alt d’Els Segadors i La Internacional.

Foto portada: Capçalera de la manifestació, aquest divendres. Autor: David B.

Comments are closed.