Foto portada: Matencio. Autor: cedida.

L’exregidor Josep Maria Matencio serà el nou gerent de l’empresa pública Promoció Econòmica Sabadell

  • La Junta General de Promoció Econòmica Sabadell SL el nomenarà dijous.

  • Cobreix el lloc vacant que va deixar la jubilació d’Antoni Aranda. Cobrarà uns 58.000 euros anuals bruts.

L’exregidor en dues etapes per ICV-EUiA Josep Maria Matencio serà el nou gerent de Promoció Econòmica Sabadell SL. L’empresa pública gestiona el Vapor Llonch, Fira Sabadell i la Pista Coberta d’Atletisme. El lloc de gerent estava vacant des de fa més d’un any, quan es va jubilar Antoni Aranda. Matencio ha estat el millor classificat en el procés públic de selecció.

Josep Maria Matencio és advocat. Va treballar entre 1979 i 1991 pel Banc de Sabadell. Ha estat regidor en dos períodes. En primer lloc, entre 1991 i 1999, durant els dos darrers mandats de l’alcalde Antoni Farrés. Va ser regidor d’Hisenda i de Promoció Econòmica i també diputat provincial. En un segon moment, va ser edil a l’oposició, a partir de l’any 2007, quan va ser el número 2 d’ICV-EUiA a Sabadell. Però no va acabar aquell mandat i va passar a treballar pel grup Tamayo de La Garriga (Vallès Oriental), que volia impulsar una planta de cogeneració de biomassa a peus del Montseny. El projecte no va reeixir. Des de fa un temps, Matencio té un despatx d’advocats a Sabadell, Matencio Advocats, del qual és fundador.

Actualment està desvinculat d’ICV. L’any 2014 va liderar un comunicat crític firmat per una quinzena de militants amb la direcció local d’Iniciativa per Catalunya Verds a Sabadell (més info: ‘Cisma a ICV‘). Finalment es va donar de baixa, com altres militants. Durant la precampanya de les darreres municipals, va donar suport a la plataforma ciutadana Sabadell Guanyarà, que finalment no es va presentar als comicis.

Fora de la política, ha estat alt càrrec a l’ajuntament de Badalona entre 1999 i 2003. Va ser assessor jurídic de la Diputació entre 2004 i 2005. Va treballar com a tècnic superior en dret al consorci Localret entre 2005 i 2007. També és membre exercent del Col·legi d’Advocats de Sabadell.  És llicenciat en Dret, postgraduat en Dret de la Seguretat Social i també en Gestió Mediambiental a l’empresa.

Procés sel·lectiu

L’estiu passat Promoció Econòmica va convocar un concurs per substituïr l’exgerent Antoni Aranda, jubilat al juliol. Segons ha pogut saber iSabadell, Matencio serà ara contractat com a gerent de Promoció Econòmica Sabadell (PES), una de les tres empreses municipals i la més sanejada, a causa de l’activitat del Vapor Llonch. PES també gestiona Fira Sabadell i la Pista Coberta d’Atletisme a més del Centre de Formació Cal Molins, que penja del Vapor Llonch, i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta.

La contractació de Matenció ja ha estat debatuda pel Consell d’Administració de l’empresa, però encara ha de passar per la Junta General. Ho farà el proper dijous. Començarà a ser el gerent el proper 3 d’octubre. Tindrà un contracte laboral d’alta direcció amb un salari brut de 57.700 euros anuals més un variable màxim de 5.770 euros anuals. Se’l contracta per quatre anys, amb nou mesos de prova. Per primera vegada s’ha contractat el gerent d’una empresa municipal mitjançant un concurs de pública concurrència.

Foto portada: Matencio. Autor: cedida. 

13 Comments